Реклама

🧑‍🔬 Мозковий імплант Neuralink планують перевірити на людях — компанія Ілона Маска шукає главу клінічних випробувань

Čytaty latynkoju
Wikimedia Commons
🧑‍🔬 Мозковий імплант Neuralink планують перевірити на людях — компанія Ілона Маска шукає главу клінічних випробувань
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧑‍🔬 Мозковий імплант Neuralink планують перевірити на людях — компанія Ілона Маска шукає главу клінічних випробувань
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Спеціаліст разом з «провідними лікарями та найкращими інженерами» буде тісно співпрацювати з першими учасниками клінічних випробувань, повідомляється в описі вакансії. Керівник клінічних випробувань також очолить команду, відповідальну за діяльність Neuralink у галузі клінічних досліджень, слідкуючи за дотриманням нормативних вимог.

У грудні минулого року засновник Neuralink Ілон Маск розповів, що перші мікрочипи планують перевірити на людях вже наступного року. Маск переконує, що чіпи «безпечні та надійні», а сам пристрій Neuralink можна без проблем прибрати з місця установки.

За його словами, імпланти безліч разів досліджувалися: наприклад, вони вже пройшли перевірки на мавпах. Система Neuralink збирала інформацію про роботу нейронів мозку, що дозволило навчити тваринок грати у пінг-понг силою думки.

Робот-машина Neuralink

Робот-машина Neuralink

Компанії необхідно провести випробування на людях, перш ніж вона зможе отримати дозвіл Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) на загальне медичне використання пристрою. В Neuralink запевняють, що «стандарти Neuralink для імплантації пристрою значно вищі, ніж вимагає FDA».

Компанія Neuralink, співзасновником якої у 2016 році став Ілон Маск, розробляє чіп, який імплантуватиметься в мозок людини для одночасного запису та стимуляції мозкової активності. Він призначений для застосування в медицині, наприклад, для лікування серйозних травм спинного мозку та неврологічних розладів. Очікується, що першими чіп випробують саме люди, що втратили зір, слух або рухливість кінцівок.

Окрім того, Neuralink планує випуск повноцінного чіпа для спілкування, що дозволить дистанційно спілкуватись за допомогою думок, перемикаючись між різними мовами. Деталі — у нашому розборі.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...