Реклама

🍺 Пиво з психоделіками допомагало стародавній імперії в Андах панувати протягом століть

Čytaty latynkoju
🍺 Пиво з психоделіками допомагало стародавній імперії в Андах панувати протягом століть
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍺 Пиво з психоделіками допомагало стародавній імперії в Андах панувати протягом століть
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

В Андах росте дерево під назвою Anadenanthera colubrina або vilca. Насіння цього дерева має високий рівень буфотеніну, потужного галюциногену схожого на ЛСД. Це насіння курили чи використовували як клізму, аби відчути галюциногенний ефект.

Нове ж дослідження показує, що цивілізація Варі, яка правила перуанськими Андами між 600 і 1 000 роками нашої ери, знайшла новий спосіб, як використовувати насіння дерева для тріпу.

Варі змішували насіння дерева з «чичею» (напоєм, схожим на пиво, звареним з перуанського перцю). Якщо просто з’їсти насіння Anadenanthera colubrina, то ніякого ефекту не буде, оскільки ферменти в кишківнику нейтралізують активну речовину. Прадавні перуанці змогли обійти цю перешкоду завдяки ферментації — вона пригнічує дію ферментів. Завдяки такому коктейлю можна відчути психотропний ефект рослини.

Крім того, у Кількампі (Перу) археологи знайшли залишки бенкету середини дев’ятого століття, сповненого наркотиками та випивкою. Це найперший доказ того, що люди змішували галюциногени з алкоголем у цьому регіоні. Також нові дані свідчать про те, що імперія Варі влаштовувала бенкети на 40-50 осіб, де роздавали цей напій. Науковці припускають, що вечірка з наркотиками в Кількампі була способом зміцнити соціальну владу та згуртованість. Так лідери зміцнювали свій статус — ділились наркотиками на психотропних святах. Інки, які прийшли пізніше, продовжили цю тенденцію спільноти, збільшивши її до масового споживання кукурудзяного пива як інструменту для єднання суспільства.

Існує багато сучасних досліджень, які показують, наскільки добре психоделіки можуть об’єднувати людей, адже їх ефект покращує настрій. Зараз психоделіки активно використовуються як терапевтичний засіб для психічного здоров’я.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту: 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...