Реклама

😈 Нові дослідження: від нудьги розвивається садизм

Čytaty latynkoju
😈 Нові дослідження: від нудьги розвивається садизм
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😈 Нові дослідження: від нудьги розвивається садизм
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Нові дослідження, опубліковані в Journal of Personality and Social Psychology доводять, що «вирішальну, але упущену» роль у сприянні садистській поведінці має проста нудьга.

Садизм — заподіяння шкоди іншим заради задоволення — часто розглядається як «темна» риса особистості поряд із, скажімо, нарцисизмом або психопатією

Стефан Пфаттайхер, Науковець

Дослідження раніше показували, що люди від нудьги можуть бити себе током, щоб полегшити свою недостатню стимуляцію. Нові дослідження виявляють, що готовність завдати шкоди, коли нудно, не зупиняється на селфхармі, а розповсюджується на оточення. Ця тенденція властива навіть тим, хто отримав низькі бали за загальним рівнем садизму. Важливо, що це дослідження може призвести до нових підходів до запобігання садизму в школах, на службі та в інших умовах. Недоліком цих досліджень є факт, що всі вони були кореляційними та заснованими на самозвіті.

Команда науковців досліджувала нудьгу та садизм у різних конкретних умовах.  У дослідженні американських військовослужбовців команда виявила, що садистська поведінка по відношенню до інших солдатів була пов’язана з нудьгою під час військової служби. Дослідження поведінки в Інтернеті показало, що онлайн-тролінг асоціюється з нудьгою в повсякденному житті. У дослідженні, присвяченому догляду за дітьми, батьків, які проживають у США, Канаді та Великобританії, запитали, чи любили вони іноді жартувати над дитиною чи навіть насолоджувалися завдаючи фізичну шкоду дитині. Команда виявила, що про садизм частіше повідомляли батьки, які відчували нудьгу, доглядаючи за своїми дітьми. Це дослідження вказує на потенційну причину жорстокого поводження з дітьми, яка досі не розглядалася в емпіричних дослідженнях.

Також проводилися лабораторні дослідження, де люди дивилися нудні відео і мали змогу різати опаришів. У підсумковому дослідженні команда прийшла до висновку, що така поведінка зумовлена прагненням до новизни та азарту.

Доведено, що коли нема чого робити, навіть люди, які зазвичай зайчики, будуть насолоджуватись стражданнями інших. Важливий  підсумок — зменшення нудьги в потенційно шкідливих умовах може зменшити садистську поведінку.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту: 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...