Реклама

🔌 У ЄС розробили законопроєкт про універсальну зарядку для всіх смартфонів і планшетів

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🔌 У ЄС розробили законопроєкт про універсальну зарядку для всіх смартфонів і планшетів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔌 У ЄС розробили законопроєкт про універсальну зарядку для всіх смартфонів і планшетів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ще з 2009 року у Євросоюз планує створити єдиний стандарт для зарядок смартфонів та планшетів. На той час було понад 30 різновидів зарядок — кожна компанія розробляла свою власну технологію, яка не була сумісною з технікою інших брендів.

Врешті ЄС організував меморандум за яким Apple, Samsung, Huawei та Nokia використовують microUSB в усіх телефонах з 2011 року.  Однак у Apple обмежились випуском перехідника з Lightning на microUSB.

Як передає Reuters з посиланням на власні джерела, вже у цей четвер, 23 вересня, у ЄС можуть презентувати новий законопроєкт, який зобов’яже виробників смартфонів, планшетів і навушників використовувати універсальні методи зарядки. У виданні підкреслюють, що така ініціатива буде не тільки зручною для користувачів, а й матиме позитивний вплив на екологію.

Читайте також: ⚙️ ЄС готує «Закон про чипи» — самостійно вироблятимуть напівпровідники 

У Apple вже негативно відреагували на можливий законопроєкт, аргументуючи це тим, що документ «перешкоджатиме інноваціям та стане причиною появою неймовірної кількості електронного брухту».

Очікується, що разом із законопроєктом презентують також саму модель зарядки, яку пропонують продавати окремо від ґаджетів.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...