Реклама

⚙️ ЄС готує «Закон про чипи» — самостійно вироблятимуть напівпровідники 

Čytaty latynkoju
⚙️ ЄС готує «Закон про чипи» — самостійно вироблятимуть напівпровідники 
  1. Головна
  2. Техно
  3. ⚙️ ЄС готує «Закон про чипи» — самостійно вироблятимуть напівпровідники 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Через спалах вірусу COVID-19 у світі почались перебої з постачанням необхідних деталей для консолей, смартфонів, електрокарів та іншої техніки. Водночас в умовах самоізоляції збільшився попит на техніку й великі компанії не можуть задовільнити таку кількість охочих.

Рік тому у США вирішили розібратись з цією ситуацією та самостійно виробляти усі необхідні деталі, а не купляти їх у закордонних розробників. Тепер за такою схемою у Європі планують створити цілу екосистеми з виробництва мікросхем та напівпровідників. ЄС презентував «Закон про чипи», за яким створять постійні поставки потрібних комплектуючих європейським компаніям. Про це передає TechCrunch.

Читайте також: 🥲 Apple зупинить виробництво iPhone 12 Pro та XR

Як зазначив єврокомісар Тьєррі Бретон, чипи вже стали більш ніж просто деталями для техніки — це «індикатор технологічного та промислового лідерства».

Наразі ще немає точної програми плану, однак вже є певні проблеми, які можуть стати перепоною для закону. Наприклад, у Європі немає особливого доступу до рідкоземельних металів, які є важливою складовою напівпровідників — надалі це може створити штучний дефіцит «європейських чипів» й компаніям доведеться шукати комплектуючі деінде.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...