Реклама

📱 У Німеччині планують зобов'язати виробників смартфонів підтримувати ПО 7 років

Čytaty latynkoju
unsplash.com
📱 У Німеччині планують зобов'язати виробників смартфонів підтримувати ПО 7 років
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 У Німеччині планують зобов'язати виробників смартфонів підтримувати ПО 7 років
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Як передає Engadget, уряд Німеччини звернувся до ЄС з проханням зобов’язати виробників мобільних телефонів випускати оновлення безпеки ПЗ і забезпечувати поставки запчастин протягом семи років.

Великі компанії, такі як Apple, Google і Samsung, не дуже позитивно відреагували на таку ініціативу – вони запропонували обмежити термін підтримки трьома роками. Також виробники пропонують обмежити перелік обов’язкових для постачання запчастин дисплеями та акумуляторами.

Своєю чергою у Німеччині аргументують, що таке рішення є значно екологічнішим — телефони працюватимуть довше й не буде потреби у їхній заміні.

Читайте також: 🍏 Apple дасть можливість не сплачувати 30% комісії Netflix, Spotify та подібним застосункам — проміжний результат багаторічної суперечки

Ця пропозиція може набрати чинності до 2023 року. Якщо цей законопроєкт ухвалять, то термін роботу мобільних пристроїв може стати більшим у два рази — наразі виробники пропонують від 2,5 до 3,5 років підтримки. Найбільший термін підтримки у Apple — п’ять років; у Samsung — чотири роки, а у більшості інших телефонів на Android підтримка становить до трьох років.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні це допоможе розвитку нашого проєкту: 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...