Реклама

🍏 Apple дасть можливість не сплачувати 30% комісії Netflix, Spotify та подібним застосункам — проміжний результат багаторічної суперечки

Čytaty latynkoju
🍏 Apple дасть можливість не сплачувати 30% комісії Netflix, Spotify та подібним застосункам — проміжний результат багаторічної суперечки
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Apple дасть можливість не сплачувати 30% комісії Netflix, Spotify та подібним застосункам — проміжний результат багаторічної суперечки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

За правилами App Store з кожного платежу всередині мобільних застосунків на iOS розробники сплачують 30% комісії на користь Купертіно. Це стосується не лише ігор з мікроплатежами, але й застосунків, які продають певні електронні товари чи мають опцію передплати: як-то Amazon, Netflix, Spotify та інші.

Ба більше, раніше Apple не дозволяла розробникам навіть запропонувати альтернативні способи оплати, в обхід App Store. Саме за таке порушення компанія прибрала Fortnite з App Store.

Після того як проблема вийшла на глобальний рівень, Apple почала робити маленькі поступки. Сьогодні компанією був зроблений ще один крок назустріч розробникам.

https://unsplash.com/photos/gFU1ba7ygtI

Тепер у застосунок можна додати посилання на вебсайт сервісу, де користувач може зареєструватися й придбати передплату або певні товари в обхід App Store. Ймовірно, розробники заохочуватимуть саме такі платежі знижками у порівнянні з платежами через App Store. Зміни наберуть чинності у 2022 році, проте не стосуватимуться ігор. Тож, Epic Games все ж доведеться дочекатися результату судової суперечки.

Ми розповідали про цей процес раніше, почитайте — багато цікавого дізналося суспільство у ході судових засідань.

Epic Games, хоча й зайшла більш далеко за інші компанії у протистоянні з техногігантом, не перша почала цю війну. Протягом останніх кількох років багато компаній «підняли бунт» проти Apple, вимагаючи як зменшити комісію (чи прибрати її взагалі у деяких випадках), так і дозволити додати в застосунках альтернативні способи оплати. Зокрема, хрестовий похід проти Apple у 2019 році почав і довго його очолював Spotify.

Що не кажи, а Apple поступово здає свої позиції й все йде до того, що вже за кілька місяців ринок мобільних застосунків радикально зміниться. Результат війни розробників з Apple вплине не лише на яблучну компанію, але й на Google та всі інші платформи, на яких доступно встановлення сторонніх застосунків.

А що думаєте ви про це протистояння? Хто правий, на чию користь буде результат і які наслідки очікують нас у найближчому майбутньому?

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...