Реклама

🐕 Xiaomi представила робособаку CyberDog, який вміє робити сальто назад

Čytaty latynkoju
🐕 Xiaomi представила робособаку CyberDog, який вміє робити сальто назад
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🐕 Xiaomi представила робособаку CyberDog, який вміє робити сальто назад
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

На своїй останній презентації китайський виробник техніки Xiaomi представив робособаку CyberDog, який може скласти серйозну конкуренцію роботу від Boston Dynamics.

CyberDog працює на базі NVIDIA Jetson Xavier та має велику кількість модулів власної розробки Xiaomi. Робот також може похизуватись декількома камерами, Intel RealSense D450 для розпізнавання глибини та фішаєм, модулем GPS і сенсорними датчиками для орієнтації в просторі.

Читайте також: 👀 Apple планує додати технологію Face ID майже в усі свої прилади

Серед іншого CyberDog може пресуватись зі швидкістю 3,2 метра в секунду при вазі у три кіло. Водночас робот Spot розвиває швидкість 3,9 метра в секунду при вазі у п’ять кілограмів. Вага може бути дуже важливим показником для науковців. Наприклад, на Марс планують відправити цілу зграю робопсів й кожен грам може бути важливим при транспортуванні роботів на іншу планету.

Також варто згадати, що CyberDog може робити багато різноманітних трюків, серед яких є сальто назад на місці.

Головною перевагою робота Xiaomi проти Boston Dynamics є його ціна — першу тисячу CyberDog планують продати за 9999 юанів (~41 тисяча гривень), а Spot продають за $74,5 тисячу й не кожен може дозволити собі таку суму.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...