Реклама

🥔 У Швеції створили молоко з картоплі

Čytaty latynkoju
vegnews.com
🥔 У Швеції створили молоко з картоплі
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🥔 У Швеції створили молоко з картоплі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Професорка Лундського університету Єва Торнберг та бренд рослинних напоїв DUG представили перше у світі «молоко з картоплі».

Таке рослинне молоко насичене вітамінами B12, не має сої, глютену і цукру й можна використовувати як і в кулінарії, так і випічці. Молоко складається не тільки з картоплі, а й з горохового білку, рапсової олії та клітковини цикорію.

За словами розробників молоко з картоплі піниться так само, як і звичайне, тож його можна використовувати навіть у приготуванні напоїв, зокрема кави. Головною перевагою такого молока є те, що його виробництво є екологічнішими за інші види рослинного молока.

Наприклад, на виробництво вівсяного молока треба в два рази більше землі, аніж для картопляного, а мигдальне молоко потребує у 56 разів більше води, аніж альтернатива від DUG.

Наш вибір взяти картоплю як основу означає, що у нас вийшов суперекологічний напій. Картопля взагалі не вимагає великих витрат на вирощування, що робить її суперекологічною культурою в порівнянні з іншими, такими як соя, мигдаль або овес. Не кажучи вже про молочні продукти

Томас Оландер, генеральний директор Veg of Lund

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...