Реклама

✍🏻 У Google створили алгоритм для формулювання гендерно-нейтральних виразів

Čytaty latynkoju
unsplash.com
✍🏻 У Google створили алгоритм для формулювання гендерно-нейтральних виразів
  1. Головна
  2. Техно
  3. ✍🏻 У Google створили алгоритм для формулювання гендерно-нейтральних виразів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вже скоро в Google Docs та Google Workspace з’явиться оновлення зі спеціальним алгоритмом, який пропонуватиме використовувати гендерно-нейтральні вирази у текстах. Очікується, що спочатку ця функція працюватиме лише з англійською й можливо з часом додадуть інші мови, де може бути така проблема.

Як це працюватиме

Зазвичай у англійській мові використовують іменники з лексичними маркерами маскулінності — man, boy, guy та інші. Іноді просто комбінують слова з маркерами й так виходять окремі вирази. Наприклад axe (сокира) + man = axeman — лісоруб. Дуже багато слів утворені саме таким чином, шляхом об’єднання знаряддя праці (чи місця) та маркеру маскулінності.

З часом для позначення ґендерного аспекту почали використовувати маркери фемінінності (фемінітиви) — bussines + lady = bussineslady.

Однак у багатьох словах забувають додавати це позначення, тому сучасні лінгвісти пропонують використовувати гендерно-нейтральні вирази.

Новий інструмент Google пропонуватиме під час написання використовувати саме такі вирази. Сервіс пропонуватиме вирази на кшталт businessperson чи police oficer — такі слова використовують, аби нікого не образити та не дискримінувати певний ґендер.

Оновлення з новим сервісом має з’явитись вже найближчим часом.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...