Реклама

🍏 WWDC 2021: iOS 15, watchOS, посилення безпеки — що показали на конференції

Розповідаємо, що компанія показала на останній презентації та на які новинки можна очікувати вже цього року.
Čytaty latynkoju
🍏 WWDC 2021: iOS 15, watchOS, посилення безпеки — що показали на конференції
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 WWDC 2021: iOS 15, watchOS, посилення безпеки — що показали на конференції
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розповідаємо, що компанія показала на останній презентації та на які новинки можна очікувати вже цього року.

Вчора, 7 червня, відбулась щорічна конференція, на якій традиційно презентують оновлення операційних систем ґаджетів та різноманітні нові функції.

iOS 15

З оновленням власники iPhone зможуть обирати статуси, аби керувати сповіщеннями. Якщо нотифікацій забагато, то смартфон автоматично збере найважливіші та розділить їх за категоріями в форматі Summary. З функцією Focus можна обирати, сповіщення від яких застосунків є найпріоритетнішими, наприклад, аби коли ви працюєте ви отримували повідомлення лише по роботі. Статус «Не турбувати» буде видно іншим користувачам в повідомленнях iMessage.

Загалом Apple суттєво оновить FaceTime, аби сервіс становився все популярнішим серед користувачів. Відтак додадуть просторове аудіо — голос звучатиме з того боку екрану, де знаходиться обличчя співрозмовника. Також можна буде налаштовувати звуковий спектр — фільтрувати шум вулиці, наприклад. Ще для спілкування можна буде скористатись режимом портрета — розмити фон під час відеодзвінка. Дзвінком FaceTime можна буде ділитись посиланням, що дозволить спілкуватись з користувачами з іншими операційними системами. Крім того, можна буде завчасно планувати дзвінок. З функцією SharePlay можна буде переглядати відео чи фото зі своїм співрозмовником.

В оновленні не забули й про iMessage. Там можна буде надсилати колажі фото й інші речі. Усі файли, якими з вами ділились, зберігатимуться у відповідних застосунках (музика — Apple Music, фото — у Фотографіях).

Однією з найцікавіших функцій iOS 15 буде оновлення камери — вона зможе розпізнавати текст на світлинах, який одразу можна буде скопіювати. Ця ж функція працюватиме й зі скриншотами. Функція працюватиме з сімома мовами, української поки немає.

Також камера зможе сканувати різноманітні речі та надавати про них інформацію — породу собаки, вид рослини чи навіть певну будівлю.

Ба більше, ця функція може сканувати речі:

З оновленням можна буде робити слайдшоу з вашими світлинами під прослуховування музики на Apple Music.

В Apple Wallet можна буде додавати ключі від машини, домівки, номеру в готелі та багато інших речей. BMW планує почати постачання автівок з підтримкою цієї функції вже протягом 2021 року.

Також Apple представила цифрове водійське посвідчення, однак ця функція буде доступна лише у деяких країнах спочатку.

Навіть про «Погоду» не забули — додали нові анімації, мапу світу та загалом оновили застосунок.

iOS 15 працюватиме на усіх iPhone від моделей 6s і 6s Plus та новіше.

AirPods

AirPods Pro зможуть підсилювати голос людей, що розмовляють поряд — це дозволить використовувати навушники, як базовий слуховий апарат.

Також Pro модель можна буде шукати через застосунок Find My, якщо ви раптом загубили навушники.

Siri зможе оголошувати повідомлення у AirPods — наразі це доступно лише з деякими програмами, а вже з оновленням можна буде обирати застосунки, повідомленнях яких треба озвучувати.

Якщо ви постійно забуваєте AirPods вдома, то у Apple про це потурбувались — вам приходитиме нотифікація, якщо ви залишили навушники десь.

iPadOS 15

З оновленням на iPad з’являться шорткати для клавіатури. Також додадуть віджети, які переробили спеціально для планшета.

Ще можна буде робити «швидкі нотатки» — невеличкі записи, які потім зберігатимуться в окремому розділі.

Також додали перекладача, який працюватиме по всій системі — можна перекладати навіть з фото. Працює як на iPadOS, так і на iOS і macOS.

watchOS 8

Смартгодинники зможуть відстежувати зміни дихання під час сну та повідомлятимуть, якщо є якісь негативні зміни.

Змінили набір тексту на циферблаті — можна видаляти окремі слова. Також можна набирати текст рукописними символами.

На заставку Apple Watch можна буде ставити портрети людей, які автоматично підлаштовуватимуться під циферблат.

Також додали нові тренування в Fitness+, однак цей сервіс наразі ще недоступний в Україні.

macOS Monterey

Спільний перегляд файлів SharePlay з’явиться й на macOS. Також в оновленні дадуть можливість керувати одним набором клавіатури та миші iPad і Mac. Якщо iPad поставити поруч з макбуком, курсор може автоматично переходити на планшет. Так можна в тому числі перетягувати файли.

Особливо попрацювали в оновленні над Safari. Браузер отримав новий дизайн й відтепер верхня панель змінює колір в тон сторінки. Таке ж оновлення  Safari і на iPhone, і на iPad. А на iPhone й браузері можна буде ставити розширення, тож вже скоро програма матиме більше додаткових функцій.

Посилення безпеки

Аби перевірити, які дані використовують ваші застосунки, Apple створила спеціальний розділ. Тут можна буде контролювати доступ до вашої інформації в інтернеті. Також можна буде приховати свою IP-адресу та місцеперебування для програм. Apple показуватиме користувачам, які дані збирають програми навіть не кажучи про це.

Siri також буде безпечнішою. Помічник виконуватиме деякі функції онлайн, що дозолить зберігти усі ваші запити на телефоні. Також це пришвидшить роботу, оскільки дані не надсилатимуться до сервера для обробки.

Коли очікувати

Бета-версії нових операційних систем будуть доступні у липні, а фінальні будуть з’являться для всіх восени.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...