Реклама

🍏 Оновлення iOS 14.5: тепер можна розблокувати iPhone у масці через Apple Watch та багато іншого

Також додали багато нових функції щодо безпеки.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🍏 Оновлення iOS 14.5: тепер можна розблокувати iPhone у масці через Apple Watch та багато іншого
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Оновлення iOS 14.5: тепер можна розблокувати iPhone у масці через Apple Watch та багато іншого
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Також додали багато нових функції щодо безпеки.

Оновлення iOS 14.5

Apple випустила велике оновлення операційної системи для iPhone у якому додали багато нових функцій. Зокрема відтепер власники Apple Watch можуть розблоковувати телефони з Face ID навіть у масці.

З початком пандемії COVID-19 постала проблема розблокування телефонів — Face ID не розпізнавав власників й доводилось чи знімати маску, чи через декілька спроб вводити пароль для телефона. Вже згодом iPhone почав розпізнавати, коли власник у масці, і одразу пропонував ввести код.

У iOS 14.5 можна тепер не вводити пароль. Власники Apple Watch Series 3 і новіше можуть розблоковувати телефон у масці — головне аби смарт-годинник був поряд із телефоном. Однак варто зазначити, що у такому випадку Face ID налаштовано так, що він розпізнає не ваше обличчя, а обличчя у масці загалом. Тобто, якщо ви знаходитесь недалеко від телефона з Apple Watch і хтось у масці візьме ваш iPhone, то він буде розблокований. Годинник попереджає про те, що телефоном користуються і його можна заблокувати.

Читайте також: 🍏 Підсумки презентації Apple: AirTags, iPad Pro, iMac з M1

Що ще нового в iOS 14.5

Відтепер на iPhone з’являться 217 нових емодзі, серед яких можна побачити: видихаюче обличчя» (Exhaling Face), «обличчя зі спіральними очима» (Face with Spiral Eyes), «обличчя в хмарах» (Face in Clouds), «серце у вогні» (Heart on Fire) та «полагоджене серце» (Mending Heart). З повним переліком емодзі можна ознайомитись за посиланням? Презентували нові емодзі — вакцина, гендерна рівність та інші новинки.

Також оновлення отримав застосунок «Подкасти» — відтепер його стилізовано під Apple Music. Крім того, додали окремі сторінки для кожного подкасту, категорії, рекомендації та інші розділи.

Ще оновили екран покупки програм — відтепер там показують додаткову інформацію про те, скільки й коли зніматиме застосунок грошей. Це дозволить завчасно побачити різноманітні приховані транзакції.

Оновлення iOS 14.5

З iOS 14.5 власники iPhone можуть скористатись контролерами DualSense та від Xbox Series X/S.

У оновленні розробники не забули й про безпеку — можна налаштовувати трекінг-запити застосунків. Програми не зможуть відстежувати ваші дії у інтернеті та інших програмах. При першому користуванні програмою вона запитає, чи бажаєте ви надати інформацію про ваші дії. Ця функція зменшить кількість таргетингової реклами, однак не зменшить її загальну кількість.

Apple Music з оновленням дозволить ділитись текстами пісень з іншими користувачами — одразу в сторіз Instagram або Facebook. Також у застосунку можна буде свайпом додавати пісні до черги відтворення — така ж функція вже давно доступна у Spotify.

Голосовий помічник Siri більше не використовує жіночий голос за замовчуванням: користувачі можуть вибрати один з чотирьох голосів. Також Siri тепер повідомлятиме про вхідні дзвінки через AirPods.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...