Реклама

⌚️ Це не жарт — Дослідження: Apple Watch можуть точно визначати хвороби серця

Смартгодинники цілком можуть з часом замінити тестування у клініках.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
⌚️ Це не жарт — Дослідження: Apple Watch можуть точно визначати хвороби серця
  1. Головна
  2. Новини
  3. ⌚️ Це не жарт — Дослідження: Apple Watch можуть точно визначати хвороби серця
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Смартгодинники цілком можуть з часом замінити тестування у клініках.

Можливості з Apple Watch

Стенфордський університет дослідив ефективність Apple Watch і iPhone як інструментів моніторингу стану пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. Дослідження, в якому взяли участь 110 осіб, показало, що пристрої Apple можуть доповнювати або заміняти клінічні тести.

Аби визначити «слабкість серця» пацієнта лікарі проводять тест шестихвилинної ходьби. Протягом визначеного часу необхідно йти пішки у своєму темпі. Якщо пацієнт за цей час проходить менш ніж 300 метрів, то у нього можуть бути проблеми з серцем.

Дослідження показало, що Apple Watch можуть визначити такі самі проблеми з точністю 90%. За словами дослідників смартгодинники є достатньо точними для того, аби замінити тестування у клініках.

Варто зазначити, що це дослідження фінансувалось самою компанією Apple. Однак науковці запевняють, що це ніяк не вплинуло на результати.

Читайте також: ⌚️ Винайшли застосунок для Apple Watch, що допомагає боротись з ПТСР під час сну

А раніше вчені визначили⌚️ Науковці навчились діагностувати COVID-19 за допомогою Apple Watch, що смартгодинники можуть завчасно виявити COVID-19.

COVID-19 та Apple Watch

Науковці дослідили аналізи серцевого ритму за допомогою Apple Watch — у хворих різниця в часі між кожним серцевим скороченням є меншою.

Медики простежили за майже 300 співробітниками лікарні, які носили годинник Apple Watch з 29 квітня по 29 вересня. Вчені також зазначили, що ґаджети можуть допомогти виявити незначні зміни, які бувають у безсимптомних хворих — це дозволить значно зменшити розповсюдження COVID-19.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...