Реклама

🧠 Вчені під’єднали людський мозок до комп’ютера через бездротову мережу — вперше в історії

До цього схожу технологію використовували на тваринах.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🧠 Вчені під’єднали людський мозок до комп’ютера через бездротову мережу — вперше в історії
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧠 Вчені під’єднали людський мозок до комп’ютера через бездротову мережу — вперше в історії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До цього схожу технологію використовували на тваринах.

Комп’ютер та людський мозок

У серпні минулого року Ілон Маск представив робочий прототип чипа Neuralink, який імплантували до мозку двох свиней. За його словами це був перший вдалий досвід поєднання таких технологій із живими істотами.

Своєю чергою науковці з Університету Брауна в Род-Айленді встановили бездротовий зв’язок між комп’ютером та людським мозком. Дослідники під’єднали систему BrainGate до двох паралізованих чоловіків віком 35 та 63 років. Волонтери мали травми спинного мозку, однак з імплантом вони могли обирати об’єкти та вводити текст на звичайному планшетному комп’ютері.

Читайте також: 🐷 Вчені навчили свиней грати у відеоігри — чому це важливо

BrainGate працює за допомогою невеличкого трансмітера, вага якого складає приблизно 40 грамів. Пристрій кріпиться на голові, а сам блог під’єднується до електродної матриці, яка вживлена до моторної кори головного мозку.

За словами вчених BrainGate дозволяє передавати дані з такою самою точністю та швидкістю, як і при звичайному дротовому обладнанні. Крім того, ця технологія може працювати до 24 годин — програма працює навіть під час сну. Це дозволить науковцям повноцінно проаналізувати активність людського мозку протягом доби.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...