Реклама

🎸 Штучний інтелект написав нову пісню Nirvana

Крім того, є пісні й інших виконавців.
Čytaty latynkoju
wallpapercave.com
🎸 Штучний інтелект написав нову пісню Nirvana
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🎸 Штучний інтелект написав нову пісню Nirvana
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Крім того, є пісні й інших виконавців.

Штучний інтелект та Nirvana

Lost Tapes of the 27 Club — це проєкт канадської організації Over the Bridge. У рамках проєкту компанія створює пісні членів «клубу 27» за допомогою штучного інтелекту. «Клуб 27» — це так зване об’єднання відомих музикантів, які трагічно пішли з життя у віці 27 років.

До цього клубу належать Джим Моррісон, Еммі Вайнгауз, Джиммі Гендрікс та Курт Кобейн. Over the Bridge намагаються звернути увагу на проблеми психічного здоров’я та боротьбу з депресією у людей, навіть якщо спочатку здається, що її немає.

Однією з композицій стала пісня гурту Nirvana під назвою Drowned in the Sun. Штучний інтелект проаналізував декілька десятків пісень гурту й створив свою власну, про це передає видання Roling Stone. Нейромережа вивчала вокальні партії, текст, гітару та інші частини пісень. Кожен елемент пісень аналізували окремо й в результаті вийшла цілком нова пісня зі звуком Nirvana.

Єдине що вокал штучний інтелект згенерувати не може, тому співає у пісні фронтмен однієї з триб’ют-груп Nirvana — Nevermind — Ерік Хоган.

В Україні також використовують нейромережу у мистецтві. Нещодавно гурт «Океан Ельзи» випустив нову пісню «#БезТебеМенеНема» текст для якої створили за допомогою штучного інтелекту.

Читайте також: 🎨 Дослідження: чи зможе людина відрізнити картину намальовану художником чи штучним інтелектом

«#БезТебеМенеНема»

Як зазначив лідер «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук, нейромережа проаналізувала усі пісні гурту та згенерувала новий текст, який міг би бути схожим на реальну пісню.

Програму, яку для цього використовували, розробив аспірант університету Джонстона Кйеф Ріш.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...