Реклама

🤨 Таргетована реклама Facebook є ефективною лише у 41% — а дані все одно збирає

У більшості випадків користувачі бачать зовсім не потрібну для них рекламу, а соцмережа й надалі збирає їхні дані.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤨 Таргетована реклама Facebook є ефективною лише у 41% — а дані все одно збирає
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤨 Таргетована реклама Facebook є ефективною лише у 41% — а дані все одно збирає
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У більшості випадків користувачі бачать зовсім не потрібну для них рекламу, а соцмережа й надалі збирає їхні дані.

Таргетована реклама Facebook

Нещодавно Apple представила нові заходи захисту конфіденційності в iOS, що не дають застосункам збирати інформацію про користувачів. Натомість Facebook повідомив, що таке рішення може негативно вплинути на малий бізнес, оскільки таргетована реклама в соцмережі працюватиме некоректно й стане зовсім неефективною.

Facebook опублікувала заяву проти Apple та оголосила себе «захисником малого бізнесу». Втім, багато експертів вважають такі заяви сміховинними й що це лишень спроби соцмережі не втратити велику долю прибутку на конфіденційній інформації користувачів.

Таргетована реклама

Читайте також: 🤓 44% українців вважають соцмережі найважливішим джерелом інформації — рейтинг популярності соцмереж

Нещодавно опублікували листування менеджерів Facebook, в якому вони критикують таргетингову рекламу власної соцмережі, що насправді вона не є такою дієвою.

Листування оприлюднив власник Investor Village, який розмістив оголошення на Facebook, аби знайти «забезпечених та освідчених інвесторів». Однак, майже 40% тих, хто бачив рекламу Investor Village, або не мали вищої освіти, або не отримували $250 000 на рік, що не є достатнім, аби бути інвестором. В результаті жоден з користувачів Facebook не відповідав критеріям таргетингу, встановлених для реклами.

Компанія подала в суд на Facebook та у якості неефективності реклами в соцмережі навели листування менеджерів Facebook. Згідно з документом точність реклами в США складає 41%, а загалом у світі статистика значно гірша. Відтак, у більшості випадків користувачі бачать зовсім не потрібну для них рекламу, а соцмережа й надалі збирає їхні дані.

Facebook вимагали відкликати документ з листуванням й зазначили, що багато цитат звідти вирвані з контексту. До того ж у соцмережі повідомили, що вони ніколи не стверджували, що таргетована реклама має повну точність орієнтування.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...