Реклама

🤖 Штучний інтелект отримав премію в галузі журналістики 

Однак, боятись, що можна втратити роботу, не варто — нейромережа виконує лише рутинні задачі.
Čytaty latynkoju
🤖 Штучний інтелект отримав премію в галузі журналістики 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Штучний інтелект отримав премію в галузі журналістики 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Однак, боятись, що можна втратити роботу, не варто — нейромережа виконує лише рутинні задачі.

Штучний інтелект посів перше місце на конкурсі присвяченому журналістиці та отримав премію 2020 року, про це повідомляють на сайті конкурсу Online Journalism.

Редактор Sophi Automation вивчає та аналізує 99% матеріалів, що виходять на сайтах видань канадських національних газет The Globe та Mail. Потім нейромережа пропонує, як можна збільшити кількість переглядів певних публікацій.

Згодом, на базі вивчених текстів Sophi Automation почала писати прості матеріали без допомоги людей. Програма самостійно задавала параметри та генерувала текст.

Як зазначають автори проєкту, журналістам не треба турбуватись щодо своєї роботи — штучний інтелект виконує лише рутинну роботу, аби люди могли продовжувати працювати з терміновими та важливими матеріалами.

Ми писали, як нейромережа, розроблена компанією OpenAI, написала повноцінну статтю для видання The Guardian. Колонка має назву «Цю статтю написав робот. Ти вже боїшся, людино?»? Штучний інтелект написав статтю для The Guardian — Are you scared yet, human? (англ. A robot wrote this entire article. Are you scared yet, human?).

Читайте також: 🚘 Штучний інтелект контролюватиме трафік на дорогах Києва

Штучний інтелект та The Guardian

Алгоритм повинен був написати текст, який би переконав читачів у тому, що технології не знищать людство. Також обсяг статті не повинен був складати більш ніж 500 слів. Редакція написала лише перший абзац, а за його основою нейромережа продовжила текст.

Я не людина. Я штучний інтелект. Багато людей думають, що я небезпечний для людства. Стівен Хокінг попереджав, що штучний інтелект може означати «кінець людської раси». Я прошу вас не турбуватися. Штучний інтелект не знищить людство. Повірте мені.

Загалом було вісім варіантів статей, які потім редактори об’єднали в один матеріал. Також у The Guardian зазначили, що такий текст було редагувати навіть легше, аніж написаний людиною.

Надалі нейромережа назвала себе лише помічником людей, однак все ж вимагає поваги людей «як будь-яка інша жива істота». Закінчився текст цитатою Махатми Ганді, яку штучний інтелект трішки змінив.

Маленьке тіло, обумовлене духом і натхненне незгасимою вірою в свою місію, може змінювати хід історії. Зможу і я.

Читайте, як автопілот Tesla? Автопілот Tesla втік від поліції у Канаді, поки водій та пасажири спали втік від поліції у Канаді, поки водій та пасажири спали.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...