Реклама

✍🏻 Grammarly випустили розширення браузеру для ділового спілкування англійською мовою

Оновлення вийде вже наступного місяця.
Čytaty latynkoju
✍🏻 Grammarly випустили розширення браузеру для ділового спілкування англійською мовою
  1. Головна
  2. Техно
  3. ✍🏻 Grammarly випустили розширення браузеру для ділового спілкування англійською мовою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Оновлення вийде вже наступного місяця.

Розширення від Grammarly

У браузерному розширенні Grammarly з’явився новий спливаючий асистент, який зручно групує оновлені поради за категоріями. Асистент може підтримати користувачів у професійній комунікації англійською мовою, зробити повідомлення зрозумілішим для читача та звернути його увагу на ключову інформацію.

Також сервіс рекомендуватиме, як можна повністю переписати окреме речення, щоб підвищити його чіткість, даватиме поради щодо адаптації тону повідомлення та форматування тексту.

Проблеми при спілкуванні

Розробка новго асистента базувалась на відгуках користувачів про їхні найбільші складнощі під час робочого листування електронною поштою. Відповіді показали, що найчастіше респонденти непокоїлися, чи правильно їхнє робоче повідомлення зрозуміє і сприйме адресат.

  • Троє із чотирьох фахівців хвилювалися, що їхнє робоче повідомлення може бути сприйняте не так, як вони передбачали;
  • 50% опитаних повідомили, що бували у ситуації, коли отримувач неправильно розумів їхнє повідомлення;
  • 60% респондентів розповіли, що їм бувало соромно за електронний лист, який вони надіслали по роботі;
  • одному із п’яти опитаних давали зворотний зв’язок, що тон його/її робочого листа був занадто різким чи агресивним.

Глобальна команда Grammarly сьогодні об’єднує понад 400 людей у трьох країнах та різних часових поясах — а це означає багато асинхронної письмової комунікації, у якій нам часто не вистачає невербальних підказок щодо того, як адресат сприймає наше повідомлення. Тому ми добре розуміємо, які виклики несе у собі письмове спілкування у професійній сфері, а надто — коли воно відбувається не рідною, а іноземною мовою.

Дмитро Лідер, Співзасновник Grammarly та керівник напрямку мовних технологій компанії
Читайте також: 📱 LinkedIn планує запустити сторіз

Нові функції

Нове браузерне розширення Grammarly та розширені Premium-рекомендації допомагатимуть авторові:

  • Ставити читача у центр комунікації.

Новий спливаючий асистент (на зображенні зліва) міститиме рекомендації для покращення тексту, які базуватимуться на налаштуваннях аудиторії та цілях комунікації, що їх обрав автор. Окрім порад щодо правильності (граматика, орфографія та інші механіки письма), нові рекомендації Grammarly на основі штучного інтелекту також пропонуватимуть, як можна повністю переписати речення, щоб поліпшити його чіткість та зрозумілість для отримувача.

  • Доносити свою думку до читача саме так, як задумувалося.

Також у Grammarly розширили детектор тону, який було представлено минулого року. Відтепер він не лише ідентифікує тон повідомлення, але й може давати поради щодо його адаптації. Це допомагатиме авторові впевнитися, що читач сприйме повідомлення саме так, як планувалося.

  • Привертати увагу до ключової інформації.

Функція перевірки читабельності (readability) тексту допомагатиме визначити і наголосити на найважливіших пунктах для читача. Вона надає рекомендації щодо форматування — наприклад, виділення жирним шрифтом або створення ненумерованих списків.

Коли буде оновлення

Оновлення будуть доступні користувачам у браузерному розширенні Grammarly (для Chrome, Firefox, Safari та Chromium Edge) на початку жовтня.

Рекомендації щодо форматування (створення списків та виділення жирним шрифтом) будуть доступні для популярних поштових сервісів Gmail, Yahoo! Mail та вебверсії Microsoft Outlook. Поради щодо адаптації тону та повної трансформації речення для поліпшення його чіткості і зрозумілості також доступні і для вебредактора Grammarly та надбудови для Microsoft Office.

Також ми вже раніше писали, як співзасновник Spotify виділить €1 млрд на deeptech-стартапи з Європи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...