Реклама

🤑 Співзасновник Spotify виділить €1 млрд на deeptech-стартапи з Європи

Це майже третина капітала засновника сервісу.
Čytaty latynkoju
🤑 Співзасновник Spotify виділить €1 млрд на deeptech-стартапи з Європи
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🤑 Співзасновник Spotify виділить €1 млрд на deeptech-стартапи з Європи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це майже третина капітала засновника сервісу.

Інвестиції від співзасновника Spotify

Як передає TechCrunch, співзасновник Spotify Даніель Ек повідомив про свої плани інвестувати 1 мільярд євро в стартапи, які займаються розробками у сфері машинного навчання, біотехнології, матеріалознавства та енергетики.

Згідно з підрахунками Forbes, статки Даніеля Ека складають понад 3,6 мільярда доларів. Таким чином, він планує інвестувати майже третину свого капіталу.

За словами співзасновника Spotify, це дозволить здійснити «нову європейську мрію» усіх підприємців. Він зазначив, що все більше й більше стартапів стають частинами великих компаній та зупиняють свій власний розвиток. А з інвестиціями вони зможуть продовжувати створювати нові ідеї під власним брендом.

Мене дуже засмучує те, коли європейські підприємці рано відмовляються від своїх дивовижних ідей та продають їх неєвропейським компаніям, або коли деякі найперспективніші технологічні таланти Європи покидають своє місце, тому що їх тут не цінують. Нам потрібно більше суперкомпаній, які підвищать загальний рівень та можуть стати джерелом нового натхнення.

Даніель Ек, Співзасновник Spotify

Стрімінговий сервіс Spotify також раніше виділяв кошти на розвиток багатьох deeptech-стартапів. Особливо компанію цікавили технології на базі штучного інтелекту — саме він і є головною особливістю сервісу.

Читайте також: 🎶 Spotify запустили в Україні — в чому особливість сервісу та які тарифи

Алгоритми Spotify

Якщо ви запитаєте будь-якого користувача платформи, за що він любить сервіс, то ви точно почуєте у відповідь «механізм рекомендацій». Програмні алгоритми платформи надзвичайно швидко визначають ваші музичні смаки і формують дуже точні автоматичні плейлисти згідно з вашими уподобаннями. Сервіс постійно пропонуватиме вам нових артистів, про яких ви могли навіть й не чути раніше.

Алгоритми Spotify не лише вгадують ваш настрій, але й намагаються його формувати на основі того, що ви самі хочете слухати, а також відомостей про механізми в людському організмі, які керують нашим настроєм.

Також ми вже раніше писали про шлях Spotify до величі — чому цей сервіс люблять по всьому світу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...