Реклама

🚘 Автопілот Tesla втік від поліції у Канаді, поки водій та пасажири спали

Tesla заявила, що система працює тільки тоді, коли руки водія знаходяться на кермі.
Čytaty latynkoju
🚘 Автопілот Tesla втік від поліції у Канаді, поки водій та пасажири спали
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚘 Автопілот Tesla втік від поліції у Канаді, поки водій та пасажири спали
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Tesla заявила, що система працює тільки тоді, коли руки водія знаходяться на кермі.

Власника Tesla Model S у канадській провінції Альберта звинуватили у небезпечному водінні після перевищення швидкості у липні 2020 року, коли він заснув за кермом, а машиною керував автопілот.

Про це повідомили у місцевій поліції.

Машина, яка їхала зі швидкістю понад 140 км/год, привернула увагу поліцейських. Коли вони спробували наздогнати автомобіль, Tesla лише збільшила швидкість до 150 км/год. Водночас обидва передні сидіння були відкинуті, а пасажири «на вигляд спали», додали у поліції.

Що далі

У поліції звинуватили 20-річного водія у перевищенні швидкості та небезпечному водінні і позбавили прав на 24 години. У грудні відбудеться суд.

Начальник поліції провінції Альберта Гері Грем вважає, що водії як і раніше несуть відповідальність за керування машиною, оскільки сучасні системи в електромобілях поки не повністю безпілотні.

Реакція Tesla

Наразі система другого рівня автопілота Tesla дозволяє утримати машину у смузі руху, змінювати її та самостійно паркуватися.

Tesla заявила, що система працює тільки тоді, коли руки водія знаходяться на кермі. Якщо руки водія не виявлено, дисплей за кермом почне блимати, включаться звукові попередження, і наприкінці автопілот відключиться.

Читайте також про те, що Tesla отримають? Tesla отримають новий акумулятор — довший термін дії новий акумулятор — довший термін дії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...