Реклама

👨🏼‍💻 Мінцифри запустило проєкт підготовки IT-фахівців

Мінцифри, Державний центр зайнятості, Асоціація «IT Ukraine» та ІТ-академії запустили у Києві пілотний проєкт, що допоможе будь-кому оцінити свій потенціал як ІТ-фахівця, обрати та здобути відповідну спеціальність.
Čytaty latynkoju
👨🏼‍💻 Мінцифри запустило проєкт підготовки IT-фахівців
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨🏼‍💻 Мінцифри запустило проєкт підготовки IT-фахівців
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мінцифри, Державний центр зайнятості, Асоціація «IT Ukraine» та ІТ-академії запустили у Києві пілотний проєкт, що допоможе будь-кому оцінити свій потенціал як ІТ-фахівця, обрати та здобути відповідну спеціальність.

Програма Мінцифри

У рамках проєкту про підготовку фахівців у сфері ІТ, Міністерство уклало домовленість з Державним центром зайнятості та такими комп’ютерними школами і академіями як: Hillel, ШАГ, ITEC та ІТ-ITEA.

Як зазначає голова харківського офісу Європейської Бізнес асоціації Едуард Рубін, вже після весни цього року зміняться пріоритети працевлаштування.

Для розуміння, станом на початок 2020 року, кількість ІТ-вакансій (щороку) збільшувалась на 40 тис. Незважаючи на те, що загальна світова криза неодмінно негативно вплине на ріст індустрії, у довгостроковій перспективі нестача кваліфікованих кадрів все ж залишиться. Тому ця ініціатива дозволить зробити конкурентоспроможний ринок галузі ІТ в Україні.

Едуард Рубін, Голова Координаційної ради Харківського офісу ЄБА

Всього проєкт буде розділятись на три важливі етапи підготовки: 

  • ? Тест Pathfinder. Це унікальний тест, котрий розробили за підтримки Мінцифри та навчальних IT-центрів. На основі інформації, яку надає людина, штучний інтелект тесту допомагає обрати напрямок у сфері ІТ. Всього тест займає лише 8 хвилин часу, а вже наприкінці можна буде отримати одразу декілька професій для навчання та їх короткий опис. Пройти тест можна на сайті Державного центру зайнятості, наразі він доступний лише російською мовою.

Один з результатів тесту: Management

  • ✍? Тестування здібностей. На другому етапі необхідно скласти інший тест, де ви дізнаєтесь про ваші здібності та можливий шанс розвитку у цій сфері.
  • ??‍? Визначення кандидатів. За резульатами другого тесту буде обрано кандидатів з найбільшим потенціалом. Ці люди матимуть змогу пройти навчання у ІТ-академіях, що беруть участь у проєкті. Навчання буде оплачено Державним центром зайнятості коштами, що виділяються державою на такі цілі.

Якщо пілотний проєкт буде успішним, вже з вересня цього року Європейська бізнес асоціація та Мінцифри планують масштабувати проєкт на всю країну.

Також ми раніше писали? Translate Ukraine: Інститут книги надаватиме гранти на переклад української літератури про те, як Інститут книги надаватиме гранти на переклад української літератури: Translate Ukraine.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...