Реклама

🤖 Google дав новому Android Q офіційну назву. Коротко про 6 найважливіших фішок, що чекають на нас у новій версії ОС

Раніше компанія Google називала нові великі версії своєї операційної системи на честь десертів, серед яких були і капкейк, і пончик, і еклер. Пошуковий гігант навіть робив колаборації з відомими брендами солодощів KitKat та Oreo. Але цього року компанія вирішила освіжити брендинг Android.
Čytaty latynkoju
🤖 Google дав новому Android Q офіційну назву. Коротко про 6 найважливіших фішок, що чекають на нас у новій версії ОС
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Google дав новому Android Q офіційну назву. Коротко про 6 найважливіших фішок, що чекають на нас у новій версії ОС
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Раніше компанія Google називала нові великі версії своєї операційної системи на честь десертів, серед яких були і капкейк, і пончик, і еклер. Пошуковий гігант навіть робив колаборації з відомими брендами солодощів KitKat та Oreo. Але цього року компанія вирішила освіжити брендинг Android.

Android 10

Так, нова мобільна операційка від Google матиме назву Android 10 (робоча назва Android Q), і це кладе край 10-річній традиції «солодких» андроїдів. Google також змінив логотип операційної системи, освіживши його вигляд. Компанія зберегла робота, бо він, за словами бренддиректора Android, робить бренд більш людяним.

А ось традиція робити нову статую в кампусі Google залишиться. Просто цього разу це буде не десерт, а просто цифри 10.

Фішки Android 10

Темна тема

Слідом за Windows, macOS, та iOS тепер і Android отримає темне оформлення. Це точно стосується інтерфейсу самої системи та додатків від Google, а ось у сторонніх додатках вона запрацює лише якщо розробники оновлять їх

Покращене керування жестами

Зновою тенденцією на безрамкові смартфони, теж давно назріле рішення. Жести дуже схожі на ті, що використовуються в iOS на iPhone X/XS. Наприклад, знизу екрана є така ж смуга, взаємодія з якою може повертати вас на домашній екран або до меню багатозадачності.

Безпека та приватність

Їй Google цьогоріч приділив значну увагу. Це не дивно, враховуючи, що приватність також один із найбільших трендів 2019 року і залишиться таким ще довго. Найголовніша зміна стосується оновлень безпеки — тепер маленькі оновлення, які зачіпають лише безпекові параметри або закривають свіжі «дірки» в системі розповсюджуватимуться за допомогою Google Play напряму від компанії. Таким чином, навіть якщо виробник вашого смартфону не дуже активно випускає нові прошивки, всі «дірки» в безпеці все одно буде вчасно закриті інженерами Google.

Крім того, в новому Android 10 користувачам дадуть більше контролю над особистими даними. Починаючи з геолокації, доступ до якої додаток може отримувати лише коли є активним і запущеним на екрані, закінчуючи новою вкладкою «Приватність» у Налаштуваннях. Загалом, понад 40 змін та покращень в сфері приватності чекають на користувачів з новою версією.

Батьківський контроль та режим фокусу

Боротьба з онлайнзалежністю — також один із трендів сьогодення. Як і Apple, Google також робить кроки для покращення нашого «цифрового самопочуття». В Android 10 батьківський контроль буде вбудованим просто в ОС, а також додасть так званий «режим фокусу». Його функціональність схожа на режим «Не турбувати», проте працює на окремі додатки, які, на вашу думку, відбирають ваш час. Якщо режим активований, ви не зможете скористатися цими додатками, а також не бачитемете від них сповіщення.

Сповіщення

Нова можливість автовідповіді — тепер система пропонуватиме автоматичні відповіді в залежності від контексту повідомлення. Також з’явиться новий тип сповіщень — «баббл». Це щось середнє між звичним сповіщенням та повноцінним вікном додатка: ви зможете переміщувати його по екрану та проводити якісь дії.

Live Caption

У новій версії ОС зможе створювати субтитри в реальному часі для будь-якого відео. Користувачі, що вже встигли спробувати цю функціональність, залишилися під враженням, наскільки добре це працює. Що характерно, для обробки відео нічого не надсилається на сервери Google — нейромережа працює просто на смартфоні. Спочатку це буде доступно лише для англійської мови.

Коли вийде?

Офіційний реліз Android Q, він же Android 10, відбудеться до кінця третього кварталу, тобто до 30 вересня. Проте, як завжди це з Android, виробники випустять оновлення пізніше.

Наприклад, Samsung, найімовірніше, почне розгортати оновлення не раніше січня 2020.

Huawei почне тестування нового Android 8 вересня, а дата виходу фінальної версії ще невідома.

Якщо ви власник/-ця смартфона Xiaomi Mi A3, то цей девайс отримає новий Android 10 одним із перших. Власникам інших смартфонів компанії доведеться почекати — кому до кінця поточного року, а кому і до початку наступного.

Раніше ми повідомляли? Google назвав найкращі додатки на Android у 2019: що скачати про найкращі додатки для Android за версією Google.

Share
Написати коментар
loading...