Реклама

Українська армія за 7 днів: «Оплоти», полігон для ЗСУ та інше

«Оплоти» – для потреб Збройних сил України, для моряків – унікальний полігон у Миколаєві, для автоматів – новий глушник, який розробили волонтери, для двох полків Національної Гвардії України – імена історичних діячів. На часі дізнатися, чим жила українська армія протягом минулого тижня
Čytaty latynkoju
Українська армія за 7 днів: «Оплоти», полігон для ЗСУ та інше
  1. Головна
  2. Історії
  3. Українська армія за 7 днів: «Оплоти», полігон для ЗСУ та інше
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Оплоти» – для потреб Збройних сил України, для моряків – унікальний полігон у Миколаєві, для автоматів – новий глушник, який розробили волонтери, для двох полків Національної Гвардії України – імена історичних діячів. На часі дізнатися, чим жила українська армія протягом минулого тижня

Протягом минулого тижня українці армійці інтенсивно готувалися до іще одних міжнародних навчань, в «Укроборонпромі» заявили про те, що «Оплоти» надалі вироблятимуть для потреб Збройних Сил України, а для моряків будують унікальний у своєму роді полігон у Миколаєві. Про це і не тільки читайте у нашій щотижневій тематичній військовій добірці про технології, інновації та перемоги в українському війську.

«Укроборонпром» вироблятиме «Оплоти» для ЗСУ

Контракт на постачання основних бойових танків «Оплот-Т» до Королівства Таїланд – успішно завершено. Партія бойових машин успішно витримала випробування у присутності замовників і ближчим часом буде направлена до країни дислокації.

Із завершенням експортного контракту з Таїландом концерн налаштовується на виробництво танків для ЗСУ. «Оплот» прийнятий на озброєння ще 2009 року та вимагає оновлення деяких комплектуючих. Адже за цей час з’явилися важливі технологічні інновації. Водночас Збройні Сили та підприємства концерну  отримали досвід застосування військової техніки у зоні АТО. В «Оплоти» для української армії інтегрують технології, опрацьовані з урахуванням бойового досвіду. Ідеться про передове цифрове оснащення: прицільний комплекс та систему управління вогнем.

«Укроборонпром» вироблятиме «Оплоти» для ЗСУ

Український флот отримає унікальний полігон

Полігон складатиметься з контейнерів і матиме два поверхи. На першому поверсі буде розташовано  адміністративну та загально-технічну частини із системами забезпечення. На другому — відсіки для тренувань, пост керування, приміщення для зберігання та обслуговування дихальних апаратів, медичне приміщення тощо. Полігон буде обладнано імітаторами осередків загоряння, водних течій, затоплень.

У першому відсіку курсанти боротимуться з пожежею, у другому — з водою, а в третьому вони тренуватимуться покидати затоплений відсік корабля. Можливості полігона будуть доволі широкі. Наприклад, у відсіку з боротьби із потраплянням забортної води військові моряки на практиці вчитимуться задраювати всі види пробоїн та пошкоджень, які можуть виникнути на кораблі, причому робитимуть це в реальних умовах. Із пробоїни подаватиметься вода під великим тиском, і курсанти повинні будуть добре попрацювати, щоб її задраїти. А під час тренувань у боротьбі з пожежею на кораблі окремі елементи відсіку будуть реально горіти.

Розташовуватиметься об’єкт у Миколаєві. Його повинні здати в експлуатацію до 30 липня 2018 року. На полігоні передбачається розміщення комор для спецодягу, навчально-тренувального інвентарю, приміщень побутового призначення, санвузлів, душових, тамбурів.

Український флот отримає унікальний полігон 

Україна та Румунія проведуть перші спільні військові навчання

Це перші двосторонні маневри в історії двох країн. В Ізмаїлі представники ВМС уже узгодили концепцію та загальний план навчань. Вони отримали назву «Ріверіан-2018».

Сотня українських і стільки ж румунських військових тренуватимуться в акваторії Чорного моря та на річці Дунай. Додамо, що Президент України підписав Закон № 2270-VIII «Про  допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях».

Згідно з документом, в Україні цього року планується провести низку багатонаціональних навчань з підготовки підрозділів Збройних Сил:

  • українсько-американські навчання «Репід Трайдент — 2018»,
  • українсько-американські навчання «Сі Бриз — 2018»,
  • багатонаціональні навчання «Світла Лавина — 2018»,
  • багатонаціональні навчання «Чисте небо — 2018»,
  • українсько-румунські навчання «Ріверіан — 2018».

Україна та Румунія проведуть перші спільні військові навчання 

Волонтери розробили глушник для автомата

Білоцерківська волонтерська група створила глушник для кулемета Калашникова модернізованого – ПКМ. Серійний глушник ПБС – пристрій для безшумної стрільби зразка 1956 року — був розроблений лише для зброї сімейства АКМ (автомат калашникова модернізований зразка 1947-го) і працює він лише зі спеціальним набоєм, за словами волонтерів. На порівняльному відео видно, що звук пострілу гаситься практично повністю.

За словами волонтерів, їхній глушник довговічний і витримує стрільбу чергами. На сьогодні потреба фронту, за існуючими у волонтерів заявками, – 135 штук. Найближчу партію планують у 30-35 штук.

Українські зв'язківці програмують за стандартами НАТО

В рамках реалізації в Україні проекту з обміну досвідом та знаннями Трастового фонду НАТО з удосконалення системи командування, управління та зв’язку представники військ зв’язку Збройних Сил України взяли участь у змаганні фахівців з програмування НАТО TIDE Hackathon 2018 у Чорногорії. У змаганні з моделювання було необхідно розробити набір архітектурних моделей, які б відображали, як коаліційні операції можуть використовувати хмарні обчислювальні сервіси, застосовуючи сучасні технологічні рішення та досвід ділової практики.

У змаганні з кодування було необхідно розробити робочі прототипи інноваційних програм військової мобільної співпраці та ситуаційної обізнаності. Вони би дозволили задовольнити вимоги зв’язку в тактичній ланці. Розроблені рішення дозволять значно підвищити якість обміну знаннями на тактичному та оперативному рівнях, а в кінцевому підсумку — підвищити ефективність проведення операцій. Надалі всі запропоновані під час хакатону концептуальні та архітектурні рішення вивчать щодо можливості їх практичного застосування.

Українські зв'язківці програмують за стандартами НАТО

Два полки Нацгвардії отримали імена видатних історичних діячів

З нагоди 4-ї річниці створення Національної гвардії України Президент Петро Порошенко підписав укази про присвоєння почесних імен двом частинам Національної гвардії України. Указом від 24 березня 2018 року 8-му полку оперативного призначення Національної гвардії України (колишній «Ягуар»), присвоєно ім’я визначного українського військового і державного діяча часів Хмельниччини полковника Івана Богуна.

А 18-й полк оперативного призначення тепер носитиме ім’я гетьмана Дмитра Вишневецького.

Два полки Нацгвардії отримали імена видатних історичних діячівПро те, яку співпрацю налагоджує Україна із Кувейтом та що відомо про новий комплекс для виявлення оптичних приладів – читайте у нашій попередній військовій добірці.Армія за 7 днів: протиснайперські комплекси та співпраця з Кувейтом

Share
Написати коментар
loading...