Реклама

Армія за 7 днів: протиснайперські комплекси та співпраця з Кувейтом

Розпочинаємо військову співпрацю із Кувейтом, плануємо масштабні міжнародні військові навчання, а Сполучені Штати Америки також завзято нам допомагають: передали 20 сучасних комплексів міношукачів. Про це та не тільки – у нашій традиційній щотижневій військовій добірці
Čytaty latynkoju
Армія за 7 днів: протиснайперські комплекси та співпраця з Кувейтом
  1. Головна
  2. Історії
  3. Армія за 7 днів: протиснайперські комплекси та співпраця з Кувейтом
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розпочинаємо військову співпрацю із Кувейтом, плануємо масштабні міжнародні військові навчання, а Сполучені Штати Америки також завзято нам допомагають: передали 20 сучасних комплексів міношукачів. Про це та не тільки – у нашій традиційній щотижневій військовій добірці

Україна та українська армія продовжують все міцніше позиціонувати себе на світовій арені. Так, наша держава розпочинає військову співпрацю із Кувейтом. А минулого тижня в Україну приїздили представники кількох армій світу. Причина візиту — планують масштабні міжнародні військові навчання «Чисте небо-2018».

Україна та Кувейт розпочинають військову співпрацю

За результатами переговорів Президента Петра Порошенка та Еміра Держави Кувейт Сабаха Аль-Ахмада Аль-Джабера Ас-Сабаха підписано низку двосторонніх документів. Між урядом України та урядом Держави Кувейт було підписано Угоду про співробітництво у військовій та інших сферах.

Укладення угоди створить правові рамки для здійснення співробітництва між державами у оборонній сфері, твердять сторони.  Йдеться про напрями співпраці в галузі оборонної промисловості та логістики. Також передбачено формат співпраці в галузі військової освіти та підготовки персоналу. Сторони також домовились про взаємний обмін розвідувальною та іншою спеціалізованою інформацією. Говорили і про співпрацю між оборонно-промисловими комплексами держав, постачання озброєння, військової техніки та іншої продукції військового призначення.

Планується також спільне бслуговування, ремонт та модернізацію військової техніки та обладнання. Документом створюються правові рамки у питаннях розробки та реалізації у разі необхідності відповідних програм. Заплановані також проведення спільних наукових досліджень, спільного виробництва та продажу оборонного обладнання шляхом використання технологій.

Україна та Кувейт розпочинають військову співпрацю

Презентовано «Сич 5К10»: український контрснайперський комплекс

Комплекс «Сич 5К10» забезпечує раннє і оперативне виявлення оптичних засобів прицілювання і факту прихованого спостереження за об’єктами. Це дозволяє запобігти снайперській атаці або терористичному акту ще на етапі їхньої підготовки.

Ці комплекси є багатофункціональними оптико-електронними пристроями. Вони призначені для цілодобового (24 х 7) відеомоніторингу місцевості, пошуку цілей та автоматичного виявлення замаскованих оптичних приладів прицілювання і спостереження. Вони можуть визначати їхні координати і відстані в складних умовах рельєфу місцевості та міських забудов. Сферами застосування комплексу є виявлення снайперів і замаскованих оптичних приладів спостереження, охорона спеціальних зон і територій. Також вони забезпечують захист об’єктів критичної інфраструктури. Без них неможлива й організація антитерористичної діяльності, забезпечення безпеки командних і опорних пунктів, дистанційний моніторинг терористичних (снайперських) загроз.

На полігоні випробували нові БТРи

На 235 Міжвидовому центрі підготовки частин та підрозділів ОК «Південь» Сухопутних військ ЗС України Широкий Лан на Миколаївщині відбулося практичне випробування нових БТР-4Е. Бойові машини долали  водні перешкоди. Нову техніку на одному з найбільших загальновійськових полігонів країни в такому режимі успішно випробовував один із підрозділів 92-ї окремої механізованої бригади.

Переваг в БТР-4Е є чимало. Це і новий надійний двигун, і комфортні умови для всього екіпажу. Він може похвалитися і потужною зброєю та кращою керованістю машини за допомогою різних сучасних систем. А його протимінна захищеність також вражає.

На полігоні випробували нові БТРи

США передали Україні 20 комплектів сучасних металошукачів

В Чернігові на базі навчального центру Державної спеціальної служби транспорту в рамках Програми гуманітарного розмінування командування Збройних Сил США в Європі та керівництво відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні передали уніфіковане обладнання. Йдеться про 20 комплектів металошукачів «Майнлаб» підрозділам розмінування ДССТУ на загальну суму 1,5 млн грн.

Параметри даних металошукачів значно перевищують ті, з якими працюють сапери зараз. Це обладнання підвищить рівень оперативності реагування інженерно-саперними підрозділами Держспецтрансслужби на мінно-вибухові ризики, якості та безпеці проведення робіт з розмінування. А головне — знизить небезпеку для громадян та вантажів під час їх перевезення та перебування на об’єктах транспортної інфраструктури України.

США передали Україні 20 комплектів сучасних металошукачів 

В Україні готуються до військових навчань «Чисте небо-2018»

Протягом трьох днів, у Києві проходила початкова конференція з планування багатонаціонального навчання «Чисте небо-2018». Основною метою заходу було узгодження формату участі сил та засобів Збройних Сил України та збройних сил іноземних держав, розгляд організаційних питань з підготовки та забезпечення навчання.

В Україні готуються до військових навчань «Чисте небо-2018»

У конференції взяли участь ще 6 країн — Румунія, Польща, Данія, Велика Британія, Франція, Естонія та представники інших державних організацій України. Проведення багатонаціональних навчань «Чисте небо-2018» заплановано на жовтень 2018 року.

Нашу попередню добірку ви можете прочитати за посиланнямАрмія України за 7 днів: від нових боєприпасів до speaking club на полігоні: про те, як в Україні випробовували нові боєприпаси та як офіцер-лінгвіст влаштувала мовні курси із англійської мови просто на полігоні.

Share
Написати коментар
loading...