Реклама

5 серіалів про технології, які вам варто подивитися

Серіали про технології — гадаєте, їх небагато? Ми зібрали у цій добірці лише 5 із них, хоча вибір був непростим: пошук через IMDB чи Netflix пропонує чимало потенційних варіантів для перегляду. Тож коротко розкажемо, чому саме із цих серіалів варто почати
Čytaty latynkoju
5 серіалів про технології, які вам варто подивитися
  1. Головна
  2. Техно
  3. 5 серіалів про технології, які вам варто подивитися
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Серіали про технології — гадаєте, їх небагато? Ми зібрали у цій добірці лише 5 із них, хоча вибір був непростим: пошук через IMDB чи Netflix пропонує чимало потенційних варіантів для перегляду. Тож коротко розкажемо, чому саме із цих серіалів варто почати

Перед вами — спроба скласти власний рейтинг із 5 серіалів про «технарів» та їхні проблеми. Було декілька критеріїв, за якими обирали серіали:

  • сюжет, історія якого базується на житті IT;
  • дата виходу: чим він новіший — тим цікавіший;
  • коментарі та відгуки спільноти — необ’єктивно судити про щось лише за власними оцінками.

«Містер Робот» (2015)

Історія відлюдькуватого хакера побачила світ уперше 17 березня 2015 року. Сюжет досить специфічний. Історія молодого хлопця-програміста(соціофоба), який прагне до спілкування з людьми, але вирішує, що найкращий спосіб цього досягти — стати хакером. Надалі обійдемося без спойлерів.

Окрім хакерських штук та реальності життя «технарів», тут є трохи похмурості; Ще головний персонаж —  гік-соціофоб, проте він легко вступає в конфлікти, сперечається, а потім опускає очі перед іншими людьми. Дивно, чи не так? Ось і думки глядачів розділилися. Одні запевняють, що серіал дійсно «топовий», він передає всі реалії життя програмістів. Інші не розуміють такої дивної побудови сценарію. Це — більше історія однієї людини, її бачення життя, аніж висвітлення проблем IT чи технологій у цілому.

«Комп’ютерники» (2006)

Поціновувачі справжнього британського гумору відразу полюблять цей серіал. Історія про справжніх «хакерів» та їхні «секретики». Проте якщо ви — справжній фанатик своєї справи, то він не для вас. Адже в серіалі ви знайдете дуже багато розбіжностей між тим, що знаєте про технології, та тим, що зображають сценаристи.

Відгуки різняться, але більшість запевняє, що «плюс» серіалу — в його простому сюжеті. Якщо ви хочете відпочити або ж просто посміятися, то він вартий вашої уваги. Недаремно його історію розтягнули аж на 8 років.

«Зупинись і гори» (2014)

Бронзу заслужено віддаємо серіалу «Зупинись і гори». Пілотний епізод його вийшов 1 червня 2014 року. Події розвиваються навколо програміста 1980-х та його команди — і спроби започаткувати власну нову компанію та не «прогоріти».

Перед вами — історія про нестандартні часи, коли комп’ютерні технології були новинкою і чимось незрозумілим для більшості менеджерів та споживачів.

«Кремнієва Долина» (2014)

6 квітня 2014 року відбувся прем’єрний показ серіалу «Кремнієва Долина». Сюжет базується на житті групи IT-фахівців, які вирішили запустити свій стартап у високотехнологічному центрі, але живуть у будинку мільярдера. Будьте готові: крім безлічі смішних ситуацій тут чимало розбіжностей із реальним програмуванням.

Єдиним «мінусом» є те, що сценаристам потрібно було змінити сюжет другого сезону після смерті актора.

«Чорне дзеркало» (2011)

Серіал вийшов 6 грудня 2011. Режисери продовжили його на декілька сезонів. Головна особливість — жорстка безкомпромісність у висвітленні того, як технології зуміли так швидко заполонити нашу буденність. Надто вразливим перегляд не рекомендовано. Сцени із першого ж епізоду можуть вас відверто шокувати.

І пам’ятайте: серіали про технології варті уваги навіть тих, хто не надто цим захоплюється. Навіть якщо ви нічого не тямите у IT, це не означає, що програми та додатки вже не зацікавилися вами (пам’ятаєте про штучний інтелект70% топ-менеджерів інвестуватимуть в штучний інтелект — дані PwC, еге ж?)

Share
Написати коментар
loading...