Реклама

⚖ В Україні створюють реєстр порушників авторських прав

Čytaty latynkoju
Unsplash
⚖ В Україні створюють реєстр порушників авторських прав
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ⚖ В Україні створюють реєстр порушників авторських прав
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Міністерство економіки створює реєстр вебсайтів, які викликають занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності.

Цей реєстр буде працювати разом з WIPO Alert — міжнародною платформою, яка також реєструє порушників авторських прав. Загалом, у WIPO Alert уряди країн, що приєдналися до ініціативи, завантажують перелік вебсайтів та мобільних застосунків, що порушують авторське право.

Загалом, Україна стала 15-м членом WIPO Alert. Це дозволить українцям подавати заяву про порушення авторського права прямо до міжнародної організації.

В Мінекономіки зазначили, що така ініціатива дозволить удосконалити врегулювання випадків порушення авторських прав та «підвищить стандарти охорони таких прав».

Ми докладаємо максимум зусиль для захисту авторського права та суміжних прав в Інтернеті для українських та іноземних суб’єктів. Україна стала однією з перших країн світу, яка комплексно запроваджує відповідний механізм на основі захищеної онлайн-платформи.

Юлія Свириденко , міністр економіки України

Зазначимо, в Євросоюзі вже активно регулюють законодавство стосовно, зокрема, порушення авторського права штучним інтелектом. Так, раніше ми розповідали, що Європейський Союз ухвалив закон про ШІ.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...