Реклама

❌ 90% українців вважають, що росіянам потрібно заборонити в’їзд до тієї чи іншої країни — дослідження

Більше половини опитаних вважають, що росіянам потрібно заборонити в’їзд до України (79%), країн ЄС (75%), США (66%) та Канади (62%).
Čytaty latynkoju
❌ 90% українців вважають, що росіянам потрібно заборонити в’їзд до тієї чи іншої країни — дослідження
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ❌ 90% українців вважають, що росіянам потрібно заборонити в’їзд до тієї чи іншої країни — дослідження
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Більше половини опитаних вважають, що росіянам потрібно заборонити в’їзд до України (79%), країн ЄС (75%), США (66%) та Канади (62%).

Міністри закордонних справ країн ЄС домовилися про призупинення спрощеної процедури видачі віз громадянам росії на тлі вторгнення в Україну. Тобто, в ЄС не перестануть видавати візи росіянам, але процес їх отримання буде довшим.

Дослідницька компанія Gradus Research запитала українців, як вони ставляться до заборони росіянам в’їзду до інших країн, в рамках сьомої хвилі дослідження соціально-політичних та міграційних настроїв українців під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке проводить за фінансової підтримки Європейського Союзу та в партнерстві з Центром Економічного Відновлення.

І виявилося, що українці одностайні у своєму переконанні, що росіянам потрібно заборонити в’їзд до України та інших країн.

Переважна більшість (90%) опитаних вважають, що росіянам потрібно заборонити в’їзд до тієї чи іншої країни. Більше половини опитаних також вважають, що росіянам потрібно заборонити в’їзд до України (79%), країн ЄС (75%), США (66%) та Канади (62%).

Із цією думкою дещо рідше погоджуються жителі Східного та Південного регіонів, проте і серед них підтримка заборони не нижче 60%. Вихідці з Заходу частіше пропонують заборонити росіянам в’їзд до України та країн ЄС, а вихідці з Півночі – до країн ЄС та США.

“Особливо цікавим є факт, що громадяни віком старше 55 років, які народилися та половину життя прожили у радянських реаліях, значущо частіше вважають, що росіянам треба заборонити в’їзд до усіх перелічених вище країн. Ці цифри вкотре доводять, що українці єдині та непохитні перед лицем ворога”, — коментує Євгенія Близнюк, засновниця та директорка дослідницької компанії Gradus Research.

Повний звіт за результатами дослідження доступний на сайті Gradus Research за посиланням.

Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку за фінансової підтримки Європейського Союзу та у партнерстві з Центром Економічного Відновлення. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю мешканців понад 50 тисяч у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення дослідження: 1 хвиля — 20-22 травня, 2 хвиля — 3-6 червня, 3 хвиля — 17-20 червня, 4 хвиля — 1-4 липня, 5 хвиля — 15-18 липня, 6 хвиля — 29 липня – 1 серпня, 7 хвиля — 12-15 серпня. Розмір вибірки у 7 хвилі —  2005 респондентів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...