Реклама

🍃 Дослідження: людство щороку вкладає $1,8 трлн у знищення природи

Фінансування шкідливих для довкілля бізнесів може стати фінансуванням власного вимирання, переконані дослідники.
Čytaty latynkoju
🍃 Дослідження: людство щороку вкладає $1,8 трлн у знищення природи
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🍃 Дослідження: людство щороку вкладає $1,8 трлн у знищення природи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Фінансування шкідливих для довкілля бізнесів може стати фінансуванням власного вимирання, переконані дослідники.

Уряди країн світу витрачають щонайменше $1,8 трлн щороку на субсидії, що стимулюють знищення дикої природи та прискорюють руйнування навколишнього середовища. Про це йдеться у звіті організацій The B Team та Business for Nature.

Дослідники порахували, що ця сума еквівалентна 2% світового ВВП. Вони стверджують, що вплив таких вливань у вигляді держсубсидій для підприємств не лише стимулює соціально-економічний розвиток, але й негативно впливає на екосистеми планети. Ігнорування можливих проблем може поставити під загрозу існування нашого виду, попередили автори дослідження.

За оцінками організацій, сфера видобування палива, що прискорює глобальне потепління, забруднення річок та просідання земель, отримує $620 млрд субсидій на рік. Сільськогосподарська сфера, що прискорює ерозію ґрунтів та забруднення річок, отримує $520 млрд щорічно.

$350 млрд щороку отримують підприємства, що використовують прісну воду, забруднюючи водні шляхи та створюючи ризики для водних екосистем. Підприємства з лісозаготівлі отримують $155 млрд щорічно. $90 млрд на рік йде на субсидії іншим секторам, які негативно впливають на навколишнє середовище. Серед них — будівництво, транспорт та рибальство.

Екологічно шкідливі субсидії визначаються в дослідженні як державні програми, що сприяють нестійкому виробництву або споживанню і шкодять природі шляхом виснаження природних ресурсів, погіршуючи стан глобальних екосистем.

Як пояснюють дослідники, збереження навколишнього середовища відповідає інтересам самих компаній, котрі залежать від живих організмів на кожному етапі свого ланцюжка створення продукції. Автори та учасники дослідження закликають перенаправити екологічно шкідливі субсидії на охорону природи та екологічний бізнес.

Шкідливі субсидії повинні бути спрямовані на захист клімату і природи, а не на фінансування нашого вимирання

Крістіана Фігерас, глава кліматичної групи The B Team

У дослідженні стверджується, що скасування субсидій або перенаправлення їх в більш екологічно чисті сфери вивільнять близько $711 млрд, які можуть бути витрачені на відновлення навколишнього середовища і досягнення вуглецевої нейтральності.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...