Реклама

👀 Дослідження: меми допомагають боротись зі стресом під час пандемії 

Čytaty latynkoju
👀 Дослідження: меми допомагають боротись зі стресом під час пандемії 
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👀 Дослідження: меми допомагають боротись зі стресом під час пандемії 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Науковці з Американської психологічної асоціації провели дослідження за яким виявилось, що меми допомагають боротись зі стресом під час пандемії та загалом дають людям спокій і впевненість. Про це передає DailyMail.

У експерименті взяли участь 748 людей віком від 18 до 88 років. Ціль дослідження полягала в тому, аби дізнатись реакцію людей на меми про COVID-19, карантинні обмеження та стан пандемії у світі.

Вчені зібрали декілька сотень мемів з інтернету — усі картинки були нейтральними та нешкідливими. Деякі з мемів змінили й додали до них контекст пандемії. Наприклад, на оригіналі мему був зображений кіт та напис «Дослідження підтвердило, що коти не можуть зламати вашу машину. Однак вони б це зробили, якби могли». Потім текст про машину замінили на «… розповсюджувати COVID-19. Однак вони б це робили, якби могли»:

Читайте також: 🦸🏼‍♂️ У США з’явилося 135 дітей, на ім’я Локі, 62 Марвели та 9 Таносів 

Після перегляду мемів респонденти оцінили кумедність мемів та зазначили свій стан схвилювання чи тривоги. Виявилось, що меми про COVID-19 заспокоювали людей — з ними було легше сприймати інформацію. Якщо ж меми були смішними, то вони могли допомогати боротись зі стресом від пандемії — люди сміялись над проблемою й водночас починали сприймати її серйозніше.

Детальніше ознайомитись з дослідженням можна тут.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...