Реклама

🤬 У Facebook виявили, що Instagram негативно впливає на підлітків та приховали цю інформацію 

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤬 У Facebook виявили, що Instagram негативно впливає на підлітків та приховали цю інформацію 
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤬 У Facebook виявили, що Instagram негативно впливає на підлітків та приховали цю інформацію 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

The Wall Street Journal опублікував статтю з внутрішніх документів Facebook, за якими компанія вже протягом трьох років знає про негативний вплив Instagram на підлітків, але приховує цю інформацію від громадськості.

Ба більше, протягом цього часу соцмережа навіть применшує шкоду, яку завдає підліткам. Особливо негативні наслідки відчувають на собі дівчата. За опитуванням у школярок через Instagram у них починали з’являтися думки про суїцид — у 13% користувачів з Великої Британії та ще 6% з США.

Водночас за даними Facebook, наразі вік 40% користувачів соцмережі є не більшим за 22 роки.

Крім того, у виданні зазначили, що Instagram змушує дівчат постійно порівнювати себе з іншими, що негативно впливає на самооцінку. Як приклад навели історію однієї школярки, яка зареєструвалась у соцмережі у 13 років й проводить у Instagram щонайменше три години на день.

Ми посилюємо проблеми зі сприйняттям тіла у кожної третьої дівчинки-підлітка. 32% дівчаток-підлітків повідомили, що якщо вони відчували негативні почуття через свого зовнішнього вигляду, Instagram робив ці почуття сильніше. Порівняння себе з іншими через перегляд Instagram змінюють оцінку себе і свого зовнішнього вигляду у молодих жінок

Витяг з внутрішнього документу Facebook про вплив Instagram на підлітків
Читайте також: 🤨 Таргетована реклама Facebook є ефективною лише у 41% — а дані все одно збирає

Facebook вже відреагував на своє дослідження щодо впливу Instagram на підлітків та зазначив, що насправді цей звіт не є репрезентативним й складається лише з «обмеженого набору результатів», що виглядає негативно. Також у соцмережі повідомили, що це дослідження покликано суто для того, аби допомогти користувачам, щоб на платформі цих проблем не було.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...