Реклама

😭 Дослідження: третина дерев у світі знаходяться під загрозою зникнення 

Čytaty latynkoju
unsplash.com
😭 Дослідження: третина дерев у світі знаходяться під загрозою зникнення 
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😭 Дослідження: третина дерев у світі знаходяться під загрозою зникнення 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Організація «Стан дерев у світі» (англ. State of the World’s Trees) оприлюднила звіт, за яким щонайменше 30% дерев світу знаходяться на межі зникнення — це приблизно 18 тисяч дерев. Це число у два рази є більшим за кількість ссавців, земноводних, птахів та рептилій, що також знаходяться під загрозою зникнення.

Наразі у небезпеці знаходяться ледь не усі розповсюджені види дерев — від звичних дубів до екзотичних тропічних дерев. Як зазначила представниця Глобальної групи фахівців з дерев Міжнародного союзу охорони природи Сара Олдфілд, для нормального життя людства необхідні усі види дерев без винятку — без різноманітності у природі можуть бути серйозні наслідки:

Кожен вид дерев відіграє унікальну екологічну роль. Оскільки 30% видів дерев у світі знаходяться під загрозою зникнення, нам необхідно терміново посилити заходи щодо збереження

Читайте також: 🌵 Мадагаскару загрожує перший у світі голод, викликаний змінами клімату

Проблеми екології для дерев полягають у вирубці лісів для сільськогосподарських культур (понад 29% видів дерев підлягають систематичному винищенню), звичайній вирубці лісів (27%) вирубці для випасу худоби та землеробства (14%) і для забудови (13%).

Згідно зі звітом організації, якщо не прийняти негайні дії, то вже скоро можна буде відчути суттєвий розвиток глобального потепління, підвищення рівня моря та багато інших природних колапсів.

Експерти пропонують такі дії:

  • збільшити фінансування збереження дерев
  • зберігати ліси та розширювати заповідні території
  • законсервувати в насіннєвих банках види дерев, що знаходяться на межі зникнення — наразі вже майже 30% дерев зберігають таким чином
  • проводити навчання людей лісовідновленню та посадці дерев за наукою, а не довільно

У організації впевнені, що якщо завчасно прийняти превентивні дії, то негативну реакцію природи на діяльність людини можна буде оминути.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...