Реклама

🧾 Передбачення для вас. Чи здатні пророцтва з магазинних чеків змінити життя — історії та експеримент редакції

Čytaty latynkoju
🧾 Передбачення для вас. Чи здатні пророцтва з магазинних чеків змінити життя — історії та експеримент редакції
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🧾 Передбачення для вас. Чи здатні пророцтва з магазинних чеків змінити життя — історії та експеримент редакції
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Чи можна вірити передбаченням? Чи здатні вони насправді змінити наше життя? Ми, авжеж, прибічники наукового підходу і в жодному разі не закликаємо вірити у те, що не доведено науковим методом. Втім, навіть науці відомий термін «самовтілюване пророцтво». Чи дійсно це працює, ми й спробували з’ясувати у нашому матеріалі.

Чого тільки не вигадають, аби якось розвіяти туман і бодай трохи підглянути на те, чого ще не сталося. Гороскопи, хіромантія, нумерологія, ворожіння на кавовій густині — мільйони людей звертаються до різного роду «способів» дізнатися, що ж їх очікує. З одного боку, все це — масштабна містифікація і профанація. З іншого, гороскопи транслюють у ранкових ефірах, а у США дохід застосунків, що «передбачають майбутнє» зростає двозначними темпами рік від року.

Нова хвиля популярності пророцтв докотилася і до України. У напівжартівливій формі мережа супермаркетів «Сільпо» почала друкувати передбачення на своїх чеках. І давайте чесно: навіть якщо ви — вірний адепт наукового методу, доказової медицини й носите у гаманці маленьку світлину пані Уляни Супрун, пророцтва невідомих оракулів з «Сільпо» ви ні-ні, а й одним оком підглядаєте. Тепер знайте, ви не одні: існує ціла «Секта віруючих чеків Сільпо» (написання згідно з оригіналом) з більш ніж тисячею учасників.

Ми ж у цьому матеріали зібрали для вас чотири історії людей, майбутнє котрих за їхніми свідченнями передбачили ці самі чеки. Ну, і ми не були б собою, якби не перевірили їхню дію на собі. Редакція Na chasi провела експеримент — цілий робочий тиждень ми вранці купляли щось, аби отримати чек, який і зробить нам передбачення на день. Спойлер: цілком імовірно — у Сільпо дійсно щось знають.

Дисклеймер: цей матеріал не є рекламним. Редакція не отримала жодної матеріальної компенсації від мережі супермаркетів «Сільпо» в будь-якій формі (гроші, знижки тощо).

🧾 Експеримент, день №1

🔮 «Сумніваєтеся? Довіртеся інтуїції» — Перший чек

Дістатися роботи можна декількома шляхами — метро чи автобусом. Метро зручніше та швидше, однак цього дня я вирішив поїхати автобусом, бо була досить гарна погода й хотілось трішки погуляти. Так, була ймовірність заторів зранку, однак о дев’ятій годині в понеділок у Києві було напрочуд вільні дороги. І лише коли я приїхав на роботу зрозумів, наскільки це було правильним рішенням. Виявилось, що саме тоді, коли вже треба було їхати, метро в котрий раз «замінували» (звичайна практика). Станція «Палац спорту» була закрита, тому якби я їхав на метро, то точно запізнився б.

Катерина, знайшла кохання 🥰

— «Раніше я працювала на Подолі, на Сагайдачного, тож «Сільпо» було поруч і я постійно туди ходила. Часом мені було ліньки їхати кудись зі свого місця, тому я постійно кликала людей гуляти саме сюди. І ось в часи мого активного дослідження Тіндеру після роботи я бігла на зустріч з одним чуваком звідти. Коли бігла — зайшла в Сільпо, і чек передбачив мені «Чекайте на романтику» чи щось на кшталт. І дійсно так і було! Потім із тим чуваком дуже багато тусили найближчі місяці, і все розвинулось дуже стрімко. Хоч і потім все закінчилось, але спогади хороші»

🧾 Експеримент, день №2

🤞🏻 «На вас чекає добра подія» — Другий чек  

У мого дідуся є кішка — Мурочка. Скільки їй років, точно ніхто не знає, але вона вже дуже поважна пані. Мурочка полюбляє гуляти й іноді може робити це годинами. Одного дня вона не повернулась з прогулянки. Ми всі дуже переймались і вже навіть не думали, що побачимо її ще колись. Раптом на шостий вечір (і саме в той день, коли я отримав це передбачення) вона все ж повернулась. Трішки схудла та хотіла пити, однак її повернення точно було гарною подією для всієї родини.

Олена, загубила гаманець 😱

— «Приблизно три роки тому я отримала чек з передбаченням «Слідкуйте за вашими грошима». Я поклала чек до гаманця й вийшла з магазину. Коли я прийшла додому, виявила, що ні гаманця, ні карток і грошей, ані самого чеку вже не було — я загубила свій гаманець з усім. Так що Сільпо вангує!»

 

🧾 Експеримент, день №3

💪🏻 «Звичайно ви зможете!» — Третій чек

Досить оптимістичне передбачення — майже одразу захотілось його перевірити. А як ще можна випробувати свою удачу як не в лотереї? Чекати на результати зовсім не хотілось, тому я придбав експрес-розіграш за 10 гривень. Умови дуже прості: стираєш захисну поверхню і якщо декілька символів збігаються, то можна отримати приз. Власне навіть в експрес-лотереї може поталанити — я отримав 20 гривень! Це не тільки окупило сам білет, але й принесло прибуток. Справжні, як то кажуть, stonks.

Марія, знайшла свого наставника 🤓

— «Одного разу я отримала чек з Сільпо з передбаченням, у якому говорилось щось про те, що я скоро зустріну свого вчителя. Того ж дня я йшла вулицею та знайшла гаманець. Усередині були водійські права й за іменем я знайшла людину в інстаграмі. Ми зустрілись, я повернула гаманець й ми трішки побалакали. Виявилось, що він вже давно працює у тій сфері, якою я б хотіла займатись. І тепер вже протягом декількох місяців він допомагає мені з навчанням, ділиться корисними матеріалами та відповідає на мої запитання. Я його навіть не просила, це суто його ініціатива. Ось так я й знайшла свого наставника, про якого мені й робили передбачення»

🧾 Експеримент, день №4

😇 «Робіть добрі справи» — Четвертий чек

Добро — це круто. Так, це може здатись дуже очевидною думкою, однак багато людей про неї забуває. У мене є невеличка традиція, на кожен свій день народження я перераховую певну суму тим, хто цього потребує — на лікування, соціальну допомогу чи просто у благодійний фонд. Протягом декількох років я це приховував, бо соромився, однак це не зовсім правильно. Про добро треба розповідати, бо ваша історія може змотивувати інших на допомогу. Власне, цього разу змотивував чек — я переказав 1 000 гривень на лікування для дівчинки Злати. Сподіваюсь, що все буде добре й вона одужає.

А ви можете допомогти комусь на сайті dobro.ua.

Оксана, знайшла нову роботу 😎

— «Під Новий, 2020 рік, чек в Сільпо передбачив, що «Попереду — добрі кар‘єрні зміни». Протягом деякого часу ми з колегами на роботі розмовляли про те, що настав час змін, бо працювати далі в державній лікарні було вже не дуже. Щоправда, чогось конкретного ще не було: ані місця, ані дат. Втім, пошук і розмови тривали. Через деякий час ми знайшли необхідний офіс, домовились про оренду, почали планувати та шукати оформлення, меблі й писати заяви на звільнення. На початку березня ми закінчували оформлення нашого простору, а вже 16 березня я працювала у новому офісі — ось такі кар’єрні зміни. Чи звернула б я на цей чек увагу, якби розмов про звільнення ще не було? Можливо. Можливо б посміялася, що кар‘єрні зміни — це про зменшення зарплатні, що змусить рано чи пізно думати про щось інакше. Бо в цих передбаченнях ми зазвичай звертаємо увагу на те, що імпонує або дратує»

🧾 Експеримент, день №5

🥳 «Попереду — успіх. І добрі новини» — П’ятий чек

Протягом довгого часу я хотів купити собі вініловий програвач. Однак я добре розумів, що якщо я це зроблю, то буду витрачати на платівки неймовірно багато грошей. Так і вийшло, я почав скуповувати все, що бачив. Раптом мені спало на думку, що я неймовірно хочу собі платівку з саундтреком зі «Шрека». Так, всі напевно зрозуміли, заради якої пісні. В Україні такої платівки не було й мені довелось замовляти її з Великої Британії. За вініл я заплатив 25 фунтів і мені сказали чекати щонайменше зо два тижні. Натомість чекати довелося більш ніж три місяці, я навіть встиг втратити надію її коли-небудь побачити. Але того дня вона все ж приїхала, навіть попри всі втрачені надії. Справжнє contra spem spero.

***

Автори анімацій: @viktoria.ovadenko та @tom13stone

Ми вже раніше писали про те, як працює OnlyFans — «Я оголююсь за гроші». Також у нас був матеріал про людей, які відправились в соло-похід у гори — «Максимальна самоізоляція».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...