Реклама

😱 У Німеччині роздають €1200 у рамках експерименту

Учасники експерименту отримуватимуть певну суму грошей протягом декількох років.
Čytaty latynkoju
😱 У Німеччині роздають €1200 у рамках експерименту
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😱 У Німеччині роздають €1200 у рамках експерименту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Учасники експерименту отримуватимуть певну суму грошей протягом декількох років.

Як передає DW, у Німеччині стартував експеримент під час якого 122 людини щомісяця протягом трьох років отримуватимуть €1 200. Немає жодних умов чи обмежень, як можна витратити гроші — учасники дослідження воліють робити весь цей час, що їм заманеться.

Учасників такого експерименту обирали за допомогою лотереї. Бюджет на експеримент виділили 150 приватних донорів — загалом зібрали 5,2 мільйона євро.

Автори дослідження зазначають, що їм цікаво дізнатись вплив базового доходу без жодних передумов. На їхню думку, це може розв’язати багато соціальних проблем і люди врешті зможуть займатись тим, що вони так давно хотіли. Також дослідники зазначають, що це може суттєво збільшити кількість людей у креативній галузі, оскільки є дуже розповсюдженим такий випадок, коли люди схильні до мистецтва займаються не тим, що їм подобається, аби прожити.

Ми перевіримо, чим же займатимуться люди, якщо дати їм на три роки матеріальну стабільність. Чи витрачатимуть вони гроші, чи відкладатимуть на чорний день. Чи ходитимуть вони на роботу, або працюватимуть за скороченим графіком? Чи стануть вони більш соціально свідомими? Чи жертвуватимуть більше?

Юрґен Шупп, керівник дослідження

Також науковці хочуть перевірити, як базовий дохід може вплинути на рівень стресу та інші показники здоров’я людини. Раніше ми вже писали, як вчені довели, що щастя насправді можна купити за гроші.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...