Реклама

🙅🏼‍♀️ Дослідження: 46% українок не задоволені своєю роботою

Основні причини — низька зарплата (62%), відсутність росту і перспектив (41%) та погіршення здоров’я через роботу (24%).
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🙅🏼‍♀️ Дослідження: 46% українок не задоволені своєю роботою
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🙅🏼‍♀️ Дослідження: 46% українок не задоволені своєю роботою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Основні причини — низька зарплата (62%), відсутність росту і перспектив (41%) та погіршення здоров’я через роботу (24%).

Компанія Avon провела дослідження, у якому взяли участь більш ніж 1 000 жінок з усієї країни. Відтак, більшість жінок віком від 18 до 65 років працюють — це 69% українок. Переважно жінки працюють фахівницями без керівних посад, службовицями й керівницями середньої ланки.

Коли розпочинають працювати та що дає робота

Працювати українки розпочинають в середньому у 19 років. Основна причина виходу на роботу молодих українок — прагнення стати незалежними від батьків (43%), бажання спробувати заради інтересу (19%) та необхідність фінансово допомагати сім’ї та близьким (18%).

Українок, які задоволені своєю роботою, трохи понад половина — 54%. Вони зазначають, що робота дає їм відчуття фінансової незалежності (51%), колектив (33%), підвищує впевненість в собі (30%) і допомагає в самореалізації (27%). 46% жінок, які не задоволені роботою, крім основних причин називають ще й відсутність можливості планувати свій час (22%).

Побажання жінок у роботі

76% опитаних хотіли б працювати на себе. Половину жінок (51%) робота на себе приваблює можливістю бути начальницею самій собі, на власний розсуд планувати завантаження та ні від кого не залежати.

Поширеним серед українок є і пошук роботи з частковою зайнятістю, щоб мати додатковий дохід. 67% українок шукали таку роботу. Відповідними є і вимоги до роботи з частковою зайнятістю — на першому місці це висока оплата (55%), можливість працювати з дому (55%) та мати гнучкий графік (48%).

Які проблеми виникають

Також жінки часто зіштовхуються з гендерними стереотипами чи утисками — про це заявили 44% українок. Так, кожна четверта українка зіштовхнулася з тим, що чоловікам платять більше, ніж жінкам, 30% — заявили, що працівниць-мам сварять за лікарняний через хворобу дитини, а 28% стверджують, що на роботі жінці необхідно приділити більше зусиль, ніж чоловіку, щоб їй довірили важливу посаду чи що у чоловіка більше шансів отримати роботу (25%).

З усіма результатами Всеукраїнського дослідження жінок можна ознайомитися за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...