Реклама

💪🏻 Українська Вікіпедія стала популярнішою на 21%

Наразі українська Вікіпедія суттєво збільшила відрив від чеської та корейської версії й наздоганяє шведський сайт.
Čytaty latynkoju
wikipedia.org
💪🏻 Українська Вікіпедія стала популярнішою на 21%
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💪🏻 Українська Вікіпедія стала популярнішою на 21%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наразі українська Вікіпедія суттєво збільшила відрив від чеської та корейської версії й наздоганяє шведський сайт.

Українська Вікіпедія у світі

За минулий рік українська Вікіпедія отримала більш ніж 855 мільйонів переглядів сторінок, що на 21% перевершує показник 2019 року — тоді було 707,5 мільйонів переглядів?Відвідуваність української Вікіпедії у 2019 році зросла на 17%. З того часу популярність сервісу збільшилась на понад 148 переглядів.

Відтепер українська версія онлайн-енциклопедії посідає 17 місце у світі за загальною відвідуваністю.

Українська Вікіпедія у світі

Середнє число переглядів сторінок на місяць становить 90,8 млн (+26 % до грудня минулого року). Наразі українська Вікіпедія суттєво збільшила відрив від чеської та корейської версії й наздоганяє шведський сайт.

Українська Вікіпедія у світі

На сьогодні на сайті розмістили більш ніж мільйон статей українською мовою, які створили більш як 126 тисяч користувачів.

Нещодавно вчені довели? Вчені виявили, що «Вікіпедія» може сильно вплинути на розвиток туризму у малих містах — до 30%, що Вікіпедія може сильно вплинути на розвиток туризму у малих містах — до 30%.

Читайте також: 🏄🏼‍♂️ Онлайн туризм удома: 15 найкращих місць для мандрів онлайн під час карантину

Вікіпедія та туризм

Відповідно до результатів експерименту економістів італійського аналітичного центру Collegio Carlo Alberto та німецької компанії ZEW, виявилось, що якщо додати статтю про невеличке місто чи населений пункт до Вікіпедії, то це може підвищити туристичний потік майже на 30%.

Дослідники обрали кілька іспанських міст та оновили їх сторінки в інтернет-енциклопедії. Вони додали інформацію про визначні пам’ятки та особливості міста. Також додали нові ілюстрації та світлини гарної якості.

Тексти переклали французькою, німецькою, італійською та голландською мовами. У кожному з обраних міст кількість зупинок на ніч під час туристичного сезону зросла приблизно на 9% та більше.

Для збільшення потоку туристів було досить іноді всього двох абзаців тексту й однієї фотографії. Якщо інформації про місто не було взагалі, то сторінка в інтернет-енциклопедії могла збільшити кількість туристів на 30%.

Економісти підрахували, що розміщення матеріалів у Вікіпедії може принести місту більш ніж $128 тисяч на рік додаткового прибутку.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...