Реклама

📈 Єврокомісія оголосила нові плани щодо програми Green Deal — зміна цілей

Відбулись суттєві зміни проєкту.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📈 Єврокомісія оголосила нові плани щодо програми Green Deal — зміна цілей
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 📈 Єврокомісія оголосила нові плани щодо програми Green Deal — зміна цілей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відбулись суттєві зміни проєкту.

Нові плани Green Deal

Сьогодні очільниця Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн виступила з промовою в Брюсселі. Під час свого виступу вона закликала значно посилити боротьбу з парниковими газами, знизивши обсяг їх викиду до 2030 року на 55% в порівнянні з рівнем 1990 року. До цього офіційною метою ЄС було зниження цього показника на 40%.

Глава ЄК зазначила, що якщо інші країни Європи наслідуватимуть приклад ЄС, то глобальне потепління можна буде обмежити на рівні 1,5°C. Також Урсула фон дер Ляєн визнала, що нові цілі вимагатимуть значних додаткових зусиль у сфері захисту клімату.

Я розумію, що це збільшення з 40% до 55% може бути значною зміною для когось, але водночас інші можуть вважати це недостатніми змінами. Наші підрахунки чітко показують, що наша економіка та промисловість зможуть впоратись з новими цілями

Урсула фон дер Ляєн, Очільниця Єврокомісії

Аби реалізувати свій задум, організація планує скористатися коштами фонду відновлення економіки після пандемії COVID-19 обсягом в 750 млрд. Третина цієї суми, або 250 млрд євро, дорівнює кількості всіх зелених цінних паперів проданих у світі в минулому році.

Нещодавно Єврокомісія оголосила? Єврокомісія профінансує кліматично нейтральні міста та підтримає здорові океани про свої плани профінансувати кліматично нейтральні міста та підтримати здорові океани.

Екологічні проєкти та повний перехід на зелену енергетику є одними з цілей ЄС у рамках проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Також ми вже раніше писали? Bloomberg: виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років, як виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...