Реклама

👽 Вчені знайшли на Венері можливі ознаки позаземного життя (а може й не знайшли)

Якщо результати дослідження знайдуть своє підтвердження, то це може кардинально змінити знання людства про космос.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👽 Вчені знайшли на Венері можливі ознаки позаземного життя (а може й не знайшли)
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👽 Вчені знайшли на Венері можливі ознаки позаземного життя (а може й не знайшли)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Якщо результати дослідження знайдуть своє підтвердження, то це може кардинально змінити знання людства про космос.

Позаземне життя на Венері

На початку минулого століття вчені вважали, що Венера схожа за будовою на Землю — тому на полюсах, через значно меншу температуру, могло знаходитись життя. Однак врешті науковці довели, що це неможливо, тому що температура у декілька сотень градусів за Цельсієм та високий атмосферний тиск унеможливлюють можливість життя на планеті.

Проте група вчених з США, Великої Британії та Японії виявили в атмосфері Венери рідкісну речовину — фосфін. Дослідники виявили знахідку в проміжках 51 та 62 кілометрів, оскільки там значно нижча температура планети й не має сильного впливу сонячної радіації.

Фосфін — це прозорий отруйний газ, який на Землі виробляється лише в незначних кількостях після виверження вулканів, ударів блискавок та інших природних явищ. Також цей газ виробляється внаслідок процесів життєдіяльності мікроорганізмів — саме це й припустили вчені, тому що на Венері вони знайшли надзвичайну кількість фосфіну.

Читайте також: 🧟‍♂️ Вчені змогли оживити мозок мертвої свині — чи можливе безсмертя?

Наразі ще немає точного підтвердження походження такої великої кількості газу в одному місці. Але є два варіанти того, як він міг там утворитись:

  • внаслідок ще невідомої вченим природньої діяльності на Венері
  • через життєдіяльність мікроорганізмів у атмосфері планети

Як зазначила професорка Кардіффського університету Джейн Ґрівз, це лише припущення імовірного життя на Венері, якщо теорія знайде своє підтвердження, то все одно це будуть лише невеликі живі мікроорганізми, оскільки температура в їх місцеперебуванні й так значно перевищує можливу межу.

Проте навіть це може означати те, що життя на Землі не єдине й цілком імовірно, що на якихось планетах можна знайти й інші організми.

Також ми вже раніше писали? Вчені (випадково) знайшли новий вид древніх приматів — чому це важливо, як вчені (випадково) знайшли новий вид древніх приматів — чому це важливо.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...