Реклама

🦠 Україна вироблятиме власну вакцину проти COVID-19 — очікується за пів року

Окрім того, в Україні розроблятимуть антибіотики проти коронавірусу.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🦠 Україна вироблятиме власну вакцину проти COVID-19 — очікується за пів року
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🦠 Україна вироблятиме власну вакцину проти COVID-19 — очікується за пів року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Окрім того, в Україні розроблятимуть антибіотики проти коронавірусу.

Українська вакцина проти COVID-19

Як повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, директор Інституту біології клітин Національної академії наук Андрій Сибірний виграв грант Національного фонду досліджень України на розробку вакцини проти COVID-19.

Андрій Сибірний планує створити вакцину, яка базуватиметься на специфічних білках дріжджів. Реалізація проєкту запланована на пів року. Також дослідник отримав фінансування від держави — 10 мільйонів гривень. Розробка вакцини може проходити спільно з європейськими колегами.

Є багато нюансів у цій справі. Наприклад, законодавство України забороняє ввозити з-за кордону трансгенні тварини, а тільки на таких можна тестувати вакцину. Мабуть, науковці виконають цю частину роботи у співпраці з європейськими колегами.

Максим Козицький, Голова Львівської облдержадміністрації

Окрім того, заступник Андрія Сибірного Костянтин Дмитрук отримав фінансування у розмірі 5,1 мільйона гривень на розробку антибіотиків «нового покоління», які допоможуть у лікуванні COVID-19.

Читайте також: 😷 Дослідження: COVID-19 може передаватись через каналізацію

Українські дослідники можуть отримати один мільйон доларів за вакцину від коронавірусу.

Мільйон доларів за вакцину

Головний санлікар Віктор Ляшко повідомив, що Президент Володимир Зеленський обіцяє українським академікам мільйон доларів за винайдення вакцини чи ліків проти коронавірусу.

Я вам відкрию секрет. Президент попросив мене, щоб я написав листи на наших академіків і пообіцяв, що якщо хтось винайде вакцину або ліки, то отримає, не знаю з якого фонду, мінімум мільйон доларів.

Віктор Ляшко, Головний санлікар

Також Віктор Ляшко повідомив? МОЗ: Україна отримає вакцину проти COVID-19 від ВООЗ, що Україна країна отримає вакцину за доступною ціною або безкоштовно в обсягах, що забезпечать щеплення 20% українців.

Вакцина в Україні

Відповідно до заяви головного санлікаря, це дозволить зменшити навантаження на бюджет для імунізації інших груп високого ризику.

Окрім того, Віктор Ляшко зазначив, що наразі вже 139 вакцин знаходяться на етапі доклінічних досліджень, а 25 вже досліджуються клінічно. Шість з потенційних вакцин вже перебувають на третій — останній стадії випробовувань вакцини.

Тільки що завершили чергову онлайн зустріч щодо участі України в механізмі COVAX — механізм глобального доступу до вакцин COVID-19. Беручи участь в цьому механізмі Уряд України для реагування на пандемію COVID-19 зможе забезпечити доступ до ліцензованого безпечного та ефективного імунологічного препарату, коли той стане доступний.

Віктор Ляшко, Головний санітарний лікар України

Також ми вже раніше писали? Вакцина проти COVID-19: яка ціна може бути у ліків, яка ціна може бути у вакцини.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...