Реклама

💊 Вакцина проти COVID-19: яка ціна може бути у ліків

Окрім того, очікується, що до кінця цього року з'являться «терапевтичні ліки», що дозволять зменшити смертність від хвороби.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
💊 Вакцина проти COVID-19: яка ціна може бути у ліків
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💊 Вакцина проти COVID-19: яка ціна може бути у ліків
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Окрім того, очікується, що до кінця цього року з'являться «терапевтичні ліки», що дозволять зменшити смертність від хвороби.

Ціна вакцини проти COVID-19

Згідно з повідомленням Financial Times, ціна на вакцину проти COVID-19 може складати $50-60 (1 300-1 690₴) — тобто $25-30 (694-833₴) за ін’єкцію. Таку ціну можуть мати ліки фармацевтичної компанії Moderna.

Однак, очікується, що така ціна буде для США, а скільки саме буде коштувати ліки в інших країнах — наразі точно не відомо.

Наразі Moderna розпочала фінальну стадію клінічних випробовувань вакцини, в ній візьмуть участь 30 тисяч осіб. Компанія вже повідомила що вона готова поставляти від 500 мільйонів до 1 мільярда доз вакцини на рік.

Читайте також: 👩‍⚕️ Тест: чи добре ви знаєте коронавірус?

Інші компанії вже також оголосили приблизні ціни. Нещодавно Pfizer та BioNTech уклали угоду з урядом США стосовно продажу 600 мільйон доз вакцин за $19,5, що значно дешевше за пропозицію Moderna.

Компанія AstraZeneca домовилась про постачання ліків до Нідерландів, Німеччини, Франції та Італії за ціною $3-4 за дозу.

Як припустив американський мільярдер та засновник компанії Microsoft Білл Гейтс, вже до кінця 2020 року людство зможе винайти ліки, що дозволять зменшити смертність від COVID-19.

«Терапевтичні ліки»

Відповідно до заяви Білла Гейтса в інтерв’ю CNBC, наприкінці цього року можуть з’явитись «терапевтичні ліки» проти коронавірусу. Такі ліки зможуть пом’якшити симптоми хвороби.

Розробка ліків проти певних ознак COVID-19 є швидшим, аніж вакцини. Однак, Білл Гейтс зазначив, що терапевтичні засоби не зможуть остаточно подолати хворобу. Аби повернутись до нормальних часів необхідні захисні ліки — вакцина.

Нещодавно ми вже писали? Вакцина проти COVID-19: в Оксфорді повідомили про перші позитивні результати, як в Оксфорді повідомили про перші позитивні результати розробки вакцини.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...