Реклама

👩‍🏫 КМДШ розпочинає навчальний рік: 5 навичок, які потрібні сучасній дитині

Математика, читання та географія — це важливо та цікаво, але у XXI столітті освіта переходить від вивчення предметів то здобуття учнями навичок, які допоможуть їм бути адаптованими до сучасного темпу життя. Розповідаємо вам про найголовніші з них.
Čytaty latynkoju
👩‍🏫 КМДШ розпочинає навчальний рік: 5 навичок, які потрібні сучасній дитині
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👩‍🏫 КМДШ розпочинає навчальний рік: 5 навичок, які потрібні сучасній дитині
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Математика, читання та географія — це важливо та цікаво, але у XXI столітті освіта переходить від вивчення предметів то здобуття учнями навичок, які допоможуть їм бути адаптованими до сучасного темпу життя. Розповідаємо вам про найголовніші з них.

? Helicopter View

Ні, це не навички водіння гелікоптера (хоча це також може знадобитися, ніколи не знаєш, що в житті відбудеться). Якщо описувати більш звичними термінами, це далекоглядність і здатність бачити окреме явище чи процес як частину чогось загального.

Так само, як пролітаючи на гелікоптері понад місцевістю, ви бачите як річка звивається, формуючи ландшафт, який в свою чергу надає можливість людям вирощувати на родючих землях пшеницю, будувати інфраструктуру у заплавах, а також дав домівку птахам та тваринам.

Здатність бачити у окремих елементах роботу цілої системи і є «видом з гелікоптеру». Він потрібен для того, щоб ефективно ухвалювати рішення, бачити на багато кроків уперед та розуміти як тактичні кроки формують стратегічні напрямки.

? Критичне мислення

Потоки інформації, які оточують нас щодня, є абсолютно нестримними. На це накладається на недосконалість людського мозку, який постійно потрапляє у пастку когнітивних викривлень. Так ми часто отримуємо картину світу, яка є далекою від реальності. У певний момент вона руйнується, і наслідки можуть бути не дуже приємними.

Критичне мислення допомагає швидко орієнтуватися у потоці даних, аналізувати інформацію та відрізняти правду від брехні і, що навіть важливіше, маніпуляцій. У сучасному світі, де fake news стали нормою повсякденного життя, така навичка є безцінною.

До речі, ви можете просто зараз перевірити, чи володієте ви критичним мисленням, за допомогою нашого тесту? Тест: Чи володієте ви критичним мисленням? — 10 питань.

? Адаптивність

Колись ми вчилися у школі, потім хтось — у вишах, а далі нас чекала передбачувана кар’єра за професією аж до пенсії. Це більше не працює. Сьогодні треба вчитися та опановувати нові навички протягом всього життя, оскільки зміни набрали таких обертів, що знання, які ви отримали ще кілька років тому, сьогодні вже нікому не потрібні.

Це тим паче стосуватиметься покоління, яке зараз піде до школи — їхній випуск прийдеться на епоху максимальної глобалізації, роботизації, і як наслідок, застарівання більшості відомих сьогодні професій. Навчатися адаптивності, здатності змінюватися та постійно вчитися, потрібно вже сьогодні.

? Проєктне мислення

Більшість людей сьогодні й досі живуть у парадигмі процесного мислення. Тобто, ходять на роботу, роблять певний обсяг завдань в рамках своїх компетенцій протягом визначених восьми годин робочого дня, і йдуть додому. Їх не особливо хвилює, навіщо вони це роблять та що дає бізнесу їхня ділянка обов’язків.

Цей підхід до роботи відходить у минуле. Проєктне мислення передбачає підхід до виконання завдань як до проєктів, що мають початок, кінець та дають певний результат, за який людина є відповідальною. А замість інструкцій, як робити те і те, людині надається безліч інструментів та заохочується креативність у їхньому застосуванні.

Такий підхід цінується у сучасному бізнесі і цінуватиметься ще більше з часом.

? Емпатія

Емпатія або емоційний інтелект — можливо, найважливіша навичка сучасності. Здатність усвідомлено співпереживати іншій людині, ставити себе на її місце, допомагає не лише будувати міцні стосунки та розвивати мережу контактів, але й розуміти потреби інших людей, і використовувати ці знання у своїй роботі.

Не кажучи вже про те, що емпатія допоможе і в особистому житті: стосунках з партнером, створенні родини, вихованні дітей тощо.

У КМДШ триває набір

Це, звісно, далеко не все, чого має навчитися сучасна дитина для того, щоб успішно інтегруватися до суспільства. Креативність, позитивне мислення, комунікативність та безліч інших умінь сьогодні просто необхідні — і їх актуальність лише зростатиме.

Усім цим навичкам навчає Креативна Міжнародна Дитяча Школа, яка відкриває набір на новий навчальний рік.

У молодших класах КМДШ навчання відбувається за методикою хвильового занурення: щомісяця заняття мають наскрізну тему, яка опрацьовується на всіх предметах, тематичний фокус зберігається протягом усього періоду занурення. Хвильові занурення готують вчителі початкової школи спільно з викладачами-предметниками.

Також в КМДШ застосовують метод інтегрованого навчання — коли одна тема розглядається крізь призму декількох навчальних дициплін. Це дозволяє учням сприймати картинку світу цілісно, бачити взаємозв’язок між явищами та процесами. У старших класах є профорієнтація, учні відвідують реальні компанії та можуть спробувати свої сили в різних напрямках.

Окрім традиційних предметів, у початковій школі КМДШ діти:

  • опановують фінансову грамоту;
  • вчаться розуміти себе на інтегрованому курсі «Я-Особистість»;
  • розвивають акторські здібності на курсі Art Drama.

А також вже з третього класу починають вчити другу іноземну мову на вибір.

Наразі у КМДШ триває набір на 0-8 класи. Дізнайтеся більше на сайті школи.

У КМДШ прагнуть, щоб кожен учень мав достатньо знань, досвіду, впевненості та приймав рішення на основі цінностей для того, щоб робити власний вибір та творити своє майбутнє. КМДШ — школа, яка вчить думати.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...