Реклама

👾 Дослідження: відеоігри роблять людей грамотнішими

Також виявилось, що відеоігри допомагають дітям впоратись зі стресом.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👾 Дослідження: відеоігри роблять людей грамотнішими
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👾 Дослідження: відеоігри роблять людей грамотнішими
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Також виявилось, що відеоігри допомагають дітям впоратись зі стресом.

Відеоігри та їх позитивний вплив

Асоціація інтерактивних розваг і дитячого видавництва Penguin Random House Children та Національний траст із грамотності Великої Британії провели дослідження, згідно з яким, відеоігри покращують грамотність хлопчиків та загалом тих людей, хто не дуже люблять читати книги.

Експерти опитали 4 626 британців віком від 11 до 16 років. Дослідження показало, що 79% геймерів постійно читають різноманітні матеріали пов’язані з іграми. А 35% зазначили, ігри дозволили вдосконалити навички читання.

До того ж 63% навіть пишуть матеріали пов’язані з іграми — фанфіки, поради чи просто статті. 58% з опитуваних зазначили, що вони хотіли б займатись розробкою відеоігор чи написанням сценаріїв до них. А третина дітей, котрі брали участь у дослідженні, повідомили, що хотіли б більше освітніх матеріалів про ігри в школі.

Читайте також: 🦾 Епічна битва: Apple прибрала Fortnite з App Store, Epic Games подають до суду (ОНОВЛЕНО)

Варто зазначити, що частіше геймерами є хлопчики (96%), а не дівчатка (65%).

Також дослідження показало, що відеоігри розвивають навички емпатії — 65% опитуваних повідомили, що ігри допомагають їм відчути себе на місці інших людей.

Окрім того, ігри допомагають дітям впоратись зі стресом та пережити складні емоції. Також ігри є популярнішою темою для розмов, аніж книги — 76% проти 29%.

Відеоігри допомагають мені підтримувати зв’язок із двоюрідним братом, який живе за сотні кілометрів від мене.

Один з опитуваних

Також ми вже раніше писали? У Польщі вперше в історії додали відеогру до шкільної програми з літератури — This War of Mine, як у Польщі вперше в історії додали відеогру до шкільної програми з літератури — This War of Mine.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...