Реклама

⚡️ Рада ухвалила закон №2178-10 про ринок землі: лише фізособи та без іноземців

Цей законопроєкт є другою важливою частиною умов від МВФ. Його прийняття дозволяє отримати фінансову підтримку у розмірі понад $10 мільярдів.
Čytaty latynkoju
⚡️ Рада ухвалила закон №2178-10 про ринок землі: лише фізособи та без іноземців
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ⚡️ Рада ухвалила закон №2178-10 про ринок землі: лише фізособи та без іноземців
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Цей законопроєкт є другою важливою частиною умов від МВФ. Його прийняття дозволяє отримати фінансову підтримку у розмірі понад $10 мільярдів.

Законопроєкт про ринок землі

Проєкт №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» було ухвалено сьогодні на засіданні Верховної Ради. Він відкриває ринок землі, що може дати приріст ВВП до 1% на рік, а також закон є однією з важливих умов для підписання меморандуму з МВФ щодо фінансової підтримки країни.

Розгляд законопроєкту почався ще на початку минулого року, про що ми писалиВ Україні представлено законопроект про ринок землі раніше. Депутати розглянули понад 4000 правок.

Відкрили ринок земліЗаконопроєкт визначає такі параметри ринку землі в Україні:

  • Вільний ринок землі відкривається з липня 2021 року, причому земля державної власності зі старту продаватися не може — це буде можливим лише з 2023 року
  • Іноземці та іноземні компанії не зможуть скористатися правом володіння українською землею. Принаймні, до референдуму
  • До повноцінного запуску ринок землі функціонуватиме в режимі перехідного періоду. Протягом 2021-2024 років право купувати землю отримали лише фізичні особи — громадяни України і не більш ніж 100 гектарів на особу.
  • Громадянин України може бути засновником або членом лише одного фермерського господарства.
  • Після 2024 року право купувати землю пропонується надати українським аграрним компаніям, які останні три роки є сільськогосподарськими виробниками, тобто доходи яких від реалізації вирощеної ними аграрної продукції за останні три роки становили понад 75%.
  • Українські компанії зможуть сконцентрувати 30% аграрних земель району, 15% земель області, 0,5% земель України. За рішенням обласної ради, загальний розмір ділянок компаній на території області може бути зменшений.
  • Перепродаж землі у перші роки після відкриття ринку землі обмежать додатковими податками. Це має унеможливити спекулятивні операції.
  • Власники матимуть право продавати землю через електронні аукціони. Державну та комунальну землю пропонується реалізовувати лише через електронні аукціони

Також ми раніше писали⚡️ Верховна Рада ухвалила в першому читанні необхідний документ для траншу МВФ — банківський законопроєкт, як Верховна Рада прийняла необхідний документ для траншу МВФ — банківський законопроєкт.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...