Реклама

😷 В Україні через коронавірус обмежать масові заходи та закриють навчальні заклади (оновлено)

Обмеження через коронавірус діятимуть з 12 березня до кінця місяця
Čytaty latynkoju
😷 В Україні через коронавірус обмежать масові заходи та закриють навчальні заклади (оновлено)
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😷 В Україні через коронавірус обмежать масові заходи та закриють навчальні заклади (оновлено)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Обмеження через коронавірус діятимуть з 12 березня до кінця місяця

КМУ запровадив карантин в Україні через спалах коронавірусу у світі.

Про це повідомила нардеп Вікторія Сюмар у Facebook.

Карантин триватиме з 12 березня до 3 квітня.

Що передбачає

  • закриття навчальних закладів;
  • заборона масових зібрань понад 200 людей;
  • до 1 червня заборона експорту протиепідеміологічних товарів;
  • закриття більшої частини КПП.

Ми поспілкувалися зі засновником та CEO квиткового сервісу karabas.com Максимом Плахтієм, щоб дізнатися, як організатори івентів реагують на карантин.

Всі сили організаторів наразі спрямовані на узгодження нових дат, домовленості з майданчиками та переговори з менеджментом артистів. Все це для того, щоб надати гостям заходів якнайповнішу картину того, що відбувається, і спробувати безболісно для них перенести події, які потрапляють в період карантину. Я ще раз хочу підкреслити, що організатори заходів намагаються саме перенести їх. Так відбувається в усьому світі, і ми не виняток

Максим Плахтій

За його прогнозами, запобіжні заходи Кабміну, звичайно, вдарять по індустрії, адже лише на березень заплановано понад 100 заходів по всій Україні з очікуваною відвідуваністю від 1000 людей на кожний, проте такі заходи насамперед напрямлені на захист здоров’я громадян.

Ситуація в Києві

Нагадаємо, раніше Київ з 12 березня вводить обмеження через коронавірус. У столиці поки не виявлено жодного випадку захворювання на коронавірус.

Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

Які дії

  • обмежать навчання у закладах загальної та вищої освіти, дитячих садочках, мистецьких та спортивних школах;
  • обмежать проведення масових заходів: концертів, конференцій, кіносеансів;
  • закриють розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах.

У торгових центрах чергуватимуть санітарні лікарі.

Громадський транспорт працюватиме у звичайному режимі, двічі на день проводитимуть дезінфікування.

В Україні зафіксований один випадок коронавірусу у Чернівцях.

Що таке коронавірус

COVID-19 або просто коронавірус — респіраторний вірус, що може спричинити хворобу різної тяжкості: від звичайної застуди до тяжкої респіраторної хвороби.

Вірус пішов від китайського міста Ухань (провінції Хубей) і зараз розповсюдився на Європу. Нині зафіксовано понад 119 тисяч випадків хвороб у світі і понад 65 тисяч людей вже одужали.

Лише 20% від усіх випадків захворювань, викликаних новою коронавірусною інфекцією, є тяжкими та лише близько 3% потребують реанімаційних заходів.

Наразі немає рекомендованих лікарських засобів для лікування та профілактики інфекції, пацієнтам надається лише симптоматичне лікування.

Як передається захворювання

Відомо, що вірус COVID-19 передається краплинним та контактним шляхами.

  • Хвороба не циркулює у повітрі — він може передатись лише безпосередньо через рідину або на дуже близькій відстані до хворого.
  • Тварини не у зоні ризику — наразі немає підтверджень щодо того, що тварини можуть переносити хворобу, але все ж після контакту з тваринами необхідно мити руки, це стане профілактикою для сальмонели та кишкової палички.
  • Вірус не живе довго на поверхнях — він може знаходитись там лише від трьох годин до кількох днів. Але якщо дезінфікувати поверхню, то від вірусу нічого не залишиться.
  • Хвороба не передається через фрукти — це не придатне місце для середовища вірусу, для профілактики достатньо лише промити фрукти під стічною водою.
  • Не можна заразитись від посилки з країни епіцентру хвороби — ВООЗ не рекомендує жодних обмежень щодо торгівлі та переміщення товарів із КНР. Доставка поштових відправлень із КНР та в КНР здійснюється у штатному режимі. 

Читайте про те, що МОЗ запустив? Перший випадок коронавірусу в Україні: МОЗ запустив інформаційний сайт про Covid-19 інформаційний сайт про Covid-19. Також організатори перенесли❌ Організатори перенесли iForum 2020 на осінь через коронавірус iForum 2020 на осінь через коронавірус

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...