Реклама

🦠 Перший випадок коронавірусу в Україні: МОЗ запустив інформаційний сайт про Covid-19

Симптоми коронавірусу COVID-2019 в українця, що приїхав з Італії, з’явилися за тиждень після подорожі, він мінімізував контакти та одразу звернувся за допомогою до фахівців.
Čytaty latynkoju
🦠 Перший випадок коронавірусу в Україні: МОЗ запустив інформаційний сайт про Covid-19
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🦠 Перший випадок коронавірусу в Україні: МОЗ запустив інформаційний сайт про Covid-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Симптоми коронавірусу COVID-2019 в українця, що приїхав з Італії, з’явилися за тиждень після подорожі, він мінімізував контакти та одразу звернувся за допомогою до фахівців.

Перший випадок хвороби

Інфікований — мешканець Чернівців, який разом з дружиною повернувся з подорожі з Італії через пункт пропуску в Чернівецькій області.

Чоловік подорожував автівкою, і крім дружини з ним нікого не було. Наразі вона почувається добре та перебуває в ізоляції. Також інфікований контактував із прикордонником, котрий міряв температуру. За ним спостерігають лікарі.

Після прибуття подружжя ізолювалось, а через два дні, 28 лютого, у чоловіка з’явилися симптоми, які вказували на коронавірусну інфекцію.

Він одразу ж звернувся до сімейного лікаря та залишався вдома. До лікарні хворого забрала швидка допомога. Медиків попередили, що чоловік перебував в Італії та міг контактувати з інфікованими коронавірусом, тож вони виїхали на виклик у захисних костюмах.

Сайт про коронавірус COVID-19 та ситуація з хворобою в Україні

Кабінет Міністрів України запустив інформаційний проєкт, де можна знайти інформацію щодо стану хвороби в країні та як зберегти себе від вірусу. 

Щоправда, сайт зробили за допомогою «Тільди» — сервісу, котрий походить з держави-агресора. Чому так робити не можна та які є альтернативи «Тільді», ми писали? Чому «Тільда» — це погано: 5 альтернативних рішень для створення лендингів і лонґрідів раніше.

Сайт зазначає, що медична система України має чуткий план дій та готова реагувати на будь-які випадки COVID-19.

В Україні близько 12 тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько двох тисяч лікарів-інфекціоністів та п’яти тисяч медперсоналу. В українських лікарнях є інфекційні бокси. Система діагностування захворювання, за словами МОЗ, налагоджена.

Також повідомляють, що в Україні є достатня кількість апаратів штучного дихання — тільки в інфекційних лікарнях 605 таких апаратів.

Окрім того, Україна закупила тест-систему для виявлення нового коронавірусу. Тест-система та реагенти розраховані на обстеження 960 осіб, чого вистачить до моменту отримання чергових реагентів.

Крім інформації про сам вірус, сайт надає інструкцію щодо профілактики хвороби.

Що таке коронавірус

COVID-19 або просто коронавірус — респіраторний вірус, що може спричинити хворобу різної тяжкості: від звичайної застуди до тяжкої респіраторної хвороби.

Вірус пішов від китайської провінції Ухань і зараз вже розповсюдився на Європу. Нині зафіксовано понад 90 тисяч випадків хвороб у світі і майже 50 тисяч людей вже одужали.

Лише 20% від усіх випадків захворювань, викликаних новою коронавірусною інфекцією, є тяжкими та лише близько 3% потребують реанімаційних заходів.

Наразі немає рекомендованих лікарських засобів для лікування та профілактики інфекції, пацієнтам надається лише симптоматичне лікування.

Як передається захворювання

Відомо, що вірус COVID-19 передається краплинним та контактним шляхами.

  • Хвороба не циркулює у повітрі — він може передатись лише безпосередньо через рідину або на дуже близькій відстані до хворого.
  • Тварини не у зоні ризику — наразі немає підтверджень щодо того, що тварини можуть переносити хворобу, але все ж після контакту з тваринами необхідно мити руки, це стане профілактикою для сальмонели та кишкової палички.
  • Вірус не живе довго на поверхнях — він може знаходитись там лише від трьох годин до кількох днів. Але якщо дезінфікувати поверхню, то від вірусу нічого не залишиться.
  • Хвороба не передається через фрукти — це не придатне місце для середовища вірусу, для профілактики достатньо лише промити фрукти під стічною водою.
  • Не можна заразитись від посилки з країни епіцентру хвороби — ВООЗ не рекомендує жодних обмежень щодо торгівлі та переміщення товарів із КНР. Доставка поштових відправлень із КНР та в КНР здійснюється у штатному режимі. 

Якщо ви перебуваєте закордоном і потребуєте допомоги української держави, будь ласка, зв’яжіться з посольством України у країні вашого перебування.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...