Реклама

🎧 В Україні з'явився перший аудіосеріал про життя покоління Z 

Аудіосеріал створений у вигляді подкасту під назвою «Сторітелінг подкаст» із комбінованим форматом
Čytaty latynkoju
🎧 В Україні з'явився перший аудіосеріал про життя покоління Z 
  1. Головна
  2. Подкасти
  3. 🎧 В Україні з'явився перший аудіосеріал про життя покоління Z 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Аудіосеріал створений у вигляді подкасту під назвою «Сторітелінг подкаст» із комбінованим форматом

Згідно з дослідженням APA Stress in America 91% представників покоління Z відчували щонайменше один симптом, що сигналізує про порушення ментального здоров’я: зневіра, депресивні настрої, брак інтересу, мотивації або енергії.

При цьому результати опитування стверджують, що 79% зумерів хоча б один раз відчували себе самотніми. Головними причинами високого рівня цього почуття вчені називають відсутність ментальних та емоційних зв’язків із людьми навколо, спільних цінностей, наявності схожих проблем та життєвих ситуацій, неможливість поділитися особистими проблемами.

Сторітелінг подкаст був створений, щоби показати зумерам, що вони не самотні і не унікальні у своїх проблемах та спільно з гостями запропонувати варіанти рішень певних важких ситуацій. Подкаст запустили Саша Шевченко і Ліза Бащева.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

Формат Сторітелінг подкасту — це поєднання трьох вертикалей: сюжетної лінії, інтерв’ю з експертами та особистих обговорень ведучих. В аудіосеріалі є центральний персонаж, який буде змінюватися кожен сезон. У першому сезоні головною героїнею стала дівчина Аліса, яка вирішила переїхати до великого мегаполісу, щоб розпочати доросле життя. Протягом 10 епізодів Аліса проходитиме через різні етапи: від переїзду на нове місце до відносин з аб’юзером, від пошуку друзів до терапії РХП та відновлення після важких кризових ситуацій. Кожну з таких подій ведучі разом із профільними спікерами зі сфер психотерапії, працевлаштування, комунікацій тощо будуть «розкладати по поличках» і пропонувати варіанти вирішення ситуацій.

У суспільстві заведено вважати, що людям від 20-ти й до 30-ти років зазвичай нема чого сказати, основна причина — дефіцит досвіду та усвідомленості. Однак з появою все більш відкритого доступу до інформації, ми швидше і простіше отримуємо нові знання та досвід. При цьому обсягів такої інформації з кожним роком стає більше, через що зростає тривожність та недовіра до джерел. Тому ми вирішили створити продукт, в якому будуть зібрані та розкладені по поличках усі актуальні та наболілі питання для нашого покоління. Теми подкасту стосуються ментального здоров'я та благополуччя, а також більш предметних та побутових питань, наприклад, пошуку квартири, нової роботи, нетворкінгу та ще багато чого. Сторітелінг подкаст показує слухачам, що вони не одинокі і поруч знаходяться такі ж ровесники зі схожими проблемами та болючими темами. Це, у свою чергу, несе терапевтичний ефект для всіх: ведучих, гостей та слухачів

Саша Шевченко, співзасновниця подкасту

Перший епізод подкасту присвячений сепарації від батьків і вже доступний для прослуховування на всіх стримінгових платформах:

Випуски також можна послухати й на сайті подкасту за посиланням.

Раніше подкаст існував під назвою «Я не договорила!», Його вели у форматі годинного інтерв’ю з психотерапевтом на певну тематику: вигоряння, самотність, професійне самовизначення тощо. У січні ведучі провели ребрендинг, змінили формат, концепцію та назву подкасту. Випуски, що виходили до ребрендингу, залишилися у вільному доступі для прослуховування.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...