Реклама

🤖 Гурт з Чернігова випустив кліп, створений штучним інтелектом

Це перший такий кліп в Україні.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤖 Гурт з Чернігова випустив кліп, створений штучним інтелектом
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤖 Гурт з Чернігова випустив кліп, створений штучним інтелектом
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це перший такий кліп в Україні.

Штучний інтелект у відео

Гурт The Streechers з Чернігова випустив перший в Україні кліп, який повністю згенерував штучний інтелект, про це передає «Укрінформ».

Особливість кліпу полягає в тому, що він створював зображення відповідно до музики, а не в залежності від завчасно заготовлених зображень.

Як зазначив учасник The Streechers Ігор Меліхов, гурт шукав схожі кліпи, однак не знайшли жодного, який би повністю створив штучний інтелект.

Штучний інтелект використовують для обробки уже відзнятих кадрів, але не для створення з нуля. За межами України кілька виконавців використовували подібні алгоритми, але я не знайшов жодного, що використовував би текст пісні для цього

Ігор Меліхов , учасник The Streechers

Відео створили на пісню Paintress із дебютного альбому Different, який гурт презентував у жовтні минулого року. Гурт поєднує класичний британський рок з рок-н-ролом, прогресивним роком, кантрі та класичною музикою, а мова пісень переважно англійська.

Це вже не перший раз, коли українські музиканти використовують нейромережу у своєму мистецтві. Нещодавно гурт «Океан Ельзи» випустив нову пісню «#БезТебеМенеНема» текст для якої створили за допомогою штучного інтелекту.

Читайте також: 🎨 Дослідження: чи зможе людина відрізнити картину намальовану художником чи штучним інтелектом

«#БезТебеМенеНема»

Як зазначив лідер «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук, нейромережа проаналізувала усі пісні гурту та згенерувала новий текст, який міг би бути схожим на реальну пісню.

Програму, яку для цього використовували, розробив аспірант університету Джонстона Кйеф Ріш.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...