Реклама

📈 Дохід ByteDance, творців TikTok, подвоївся до $35 млрд

А цей рік може принести компанії ще більший дохід чи суттєві збитки.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📈 Дохід ByteDance, творців TikTok, подвоївся до $35 млрд
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 📈 Дохід ByteDance, творців TikTok, подвоївся до $35 млрд
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
А цей рік може принести компанії ще більший дохід чи суттєві збитки.

Дохід ByteDance завдяки TikTok

Згідно з повідомленням The Information, 2020 приніс ByteDance дохід у два рази більше, аніж роком раніше — а це понад $37 мільярдів. А операційний прибуток збільшився до $7 мільярдів — роком раніше він складав $4 мільярди.

Варто зазначити, що ByteDance мають й інші популярні продукти:

  • Douyin — відповідник TikTok у Китаї
  • Toutiao — агрегатор новин, в одному застосунку можна переглядати одразу декілька ресурсів та розділяти видання за категоріями
  • Lark — хмарний сервіс для підвищення продуктивності
  • Helo — індійська соціальна мережа
  • Dali Education — сервіс для дистанційного навчання, його розробили під час пандемії COVID-19

Також цікавим є те, що цей рік може принести компанії навіть більше доходу — існують чутки, що ByteDance планують виходити на публічні торги. Можливе IPO принесе компанії нові інвестиції й багато експертів вважають, що торги ByteDance можуть бути популярнішими навіть за Uber у свій час.

Читайте також: 🔮 Астрологиня у TikTok робить передбачення біткоїна — найкращі прогнози

Передумови — TikTok в США

Минулий рік був багатим на новини пов’язаними з TikTok. Колишній президент США Дональд Трамп обіцяв заборонити соцмережу в країні через можливу загрозу застосунку. Програма могла й надалі працювати за умови якщо вона чи її певна частина належатиме іншій компанії.

Про свої плани придбати TikTok повідомило? Американські компанії оголосили про готовність придбати TikTok в Америці одразу декілька великих американських корпорацій. Однак остаточне слово залишилось за компанією Oracle? Трамп схвалив партнерство Oracle, Walmart і TikTok: компанії придбають 20% акцій TikTok Global — вони й придбали 12,5% акцій.

Відтак Oracle отримали повний доступ до перегляду вихідного коду та оновлень TikTok, аби переконатися, що материнська компанія соцмережі не збирає дані чи не стежить користувачами в США.

Водночас США можуть суттєво вплинути на цю ситуацію — якщо новообраний президент Америки Джо Байден продовжить діло TikTok свого попередника, то компанія може отримати певні збитки, оскільки ринок США має більш ніж 100 тисяч користувачів сервісу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...