Реклама

🤝 На Сході України створюють інвестфонд для стартапів

В Маріуполі підписали меморандум про створення інвестфонду для ІТ-стартапів східного регіону. Планується, що фінансування проєктів почнеться наступного року.
Čytaty latynkoju
🤝 На Сході України створюють інвестфонд для стартапів
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🤝 На Сході України створюють інвестфонд для стартапів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Маріуполі підписали меморандум про створення інвестфонду для ІТ-стартапів східного регіону. Планується, що фінансування проєктів почнеться наступного року.

Impact Tech Fund

На Сході України створюють Impact Tech Fund — інвестиційний фонд, що фінансуватиме стартапи регіону. Підписи під меморандумом поставили директор Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» Майкл Піллсбері, міський голова Маріуполя Вадим Бойченко і виконавчий директор ГО SocialBoost Віктор Гурський. Це відбулось у межах EAST COAST: IT Investment Forum, що був присвячений ІТ-екосистемі Сходу і пройшов у режимі телемоста між Києвом (Kooperativ Hub) та Маріуполем (1991 Mariupol).

Хто інвестуватиме і хто отримає кошти

Планується, що фінансувати українські проєкти через Impact Tech Fund будуть міжнародні організації на кшталт ЄБРР, міські ради регіону, зацікавлені у розвитку економіки Сходу, а також венчурні фонди та приватні інвестори. Керуватиме фондом громадська організація SocialBoost, у пошуку партнерів допомагатиме проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України», а до вибору стартапів залучать незалежних експертів.

Impact Tech Fund

Фандрейзингову кампанію по залученню коштів уже розпочато. Команда планує, що до кінця 2021 року вдасться завершити формування фонду і почати відбір та фінансування проєктів.

Читайте також: 🐶 Український PetTech: 6 стартапів для власників тварин

Як Маріуполь будує IT-екосистему Сходу

Вже рік у Маріуполі за підтримки USAID розвивається відкритий командою SocialBoost Центр розвитку стартапів 1991 Маріуполь. На EAST COAST: IT Investment Forum обрали переможців другої інкубаційної програми центру. Призові кошти на розвиток своїх проєктів отримали сервіс діджиталізації ритуальних та історико-генеалогічних послуг «НЕЗАБУДУ», застосунок доповненої реальності для маркетингу М’ART (LOOM) і сервіс для HR та власників бізнесу FineBinder.

Серед учасників інкубації були не лише маріупольці. Так, онлайн-сервіс для власників собак Dogito запустився в Харкові та планує масштабуватись на інші міста України. Потрапив на програму й один зарубіжний стартап: засновники «конструктору будинків» Hologram — з Естонії.

Крім того, у місті розвиваються інші ініціативи, спрямовані на розвиток IT-екосистеми. Маріуполь має свій IT-кластер, регіональне відділення жіночого бізнес-ком’юніті WTECH, а незабаром у місті запустяться безкоштовні курси програмування для дітей, про що повідомила в межах форуму директорка Code Club Україна Аліна Щербина.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...