Реклама

🥳 Apple зменшить комісію App Store до 15% для більшості розробників

Будь-який розробник, що отримує дохід менше ніж $1 мільйона на рік, має право на участь.
Čytaty latynkoju
🥳 Apple зменшить комісію App Store до 15% для більшості розробників
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🥳 Apple зменшить комісію App Store до 15% для більшості розробників
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Будь-який розробник, що отримує дохід менше ніж $1 мільйона на рік, має право на участь.

Комісія App Store для розробників

Нещодавно компанія Apple оголосила про «особливу програму підтримки малого бізнесу» — вже з 1 січня наступного року розробники, що отримують прибуток до $1 мільйона, платитимуть значно менше комісії платформі.

Загалом виплати App Store зменшили у два рази — наразі вони складають 30% для всіх розробників.

Наразі ще точно невідомо, які саме будуть умови для участі в програмі від Apple, а деталі для реєстрації пообіцяли оприлюднити вже згодом.

Малий бізнес є основою нашої глобальної економіки та серцем інновацій і можливостей у громадах по всьому світі. Ми запускаємо цю програму, аби допомогти власникам малого бізнесу написати наступний розділ творчості та процвітання в App Store та створити такі якісні програми, які подобаються нашим клієнтам.

Тім Кук, Генеральний директор Apple

Також у компанії наголошують, що поява нової програми обумовлена саме кризою через пандемію COVID-19. Втім, майже всі користувачі впевнені, що все це через скандали, коли багато компаній та розробників обвинувачували Apple у монополізації.

Читайте також: 🙃 Google зобов’яже компанії платити 30% комісії на своїй платіжній системі — підтримка Apple

Монополізація Apple

Компанія Epic Games, розробники Fortnite, давно не згодна зі становищем, що зобов’язує розробників платити комісію 30% з кожних транзакцій. В останньому оновленні гри для iOS, яке вийшло 13 серпня, вони додали можливість альтернативного придбання внутрішньоігрових предметів, що дозволяє обійти комісію.

Врешті Apple видалила гру з App Store по всьому світу. Google підтримав Apple й також видалив Fortnite зі свого магазину.

Ті, у кого вона вже була встановлена, можуть продовжувати грати (хоча у певний момент стикнуться з неможливістю оновитися), але новим гравцям завантаження з магазину застосунків недоступне.

Реакція Epic Games

Розробники Fortnite подали на Apple до суду та навіть опублікували свій позов у твіттері.

У документі обсягом 62 сторінки йдеться про те, що Apple обмежує конкуренцію та зловживає монопольним становищем. Перспективи позову оцінюють доволі позитивно для Epic Games — принаймні, як спробу привернути увагу до питання та принизити Купертіно.

«Коаліція за справедливість застосунків»

Противники Apple навіть заснували «Коаліцію за справедливість застосунків».

Компанії запропонували Apple та іншим власникам магазинів застосунків прийняти «кодекс поведінки», щоб розробники не були змушені платити «несправедливі, необґрунтовані та дискримінаційні збори».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...