Реклама

🎼 Ukrainian Live Classic: вийшов перший застосунок з українською класичною музикою — вже можна завантажити

За допомогою програми Ukrainian Live Classic можна буде дізнатись особливості жанрів та стилів української класичної музики, зокрема, можна буде отримати інформацію про український сентименталізм та його вплив на світову культуру.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🎼 Ukrainian Live Classic: вийшов перший застосунок з українською класичною музикою — вже можна завантажити
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎼 Ukrainian Live Classic: вийшов перший застосунок з українською класичною музикою — вже можна завантажити
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За допомогою програми Ukrainian Live Classic можна буде дізнатись особливості жанрів та стилів української класичної музики, зокрема, можна буде отримати інформацію про український сентименталізм та його вплив на світову культуру.

Ukrainian Live Classic

Музична агенція Collegium Management та Львівський органний зал за підтримки Українського культурного фонду представили перший мобільний застосунок з українською класичною музикою.

Програма має найкращі та найцікавіші зразки української класики, які будуть доступними безкоштовно для слухачів зі всього світу.

Директор музичної агенції Collegium Management, співдиректор Львівського органного залу Тарас Демко зазначив, що минулого року він з однодумцями реалізували проєкт промоції української класичної музики Ukrainian Live. У проєкті брали участь музиканти зі всієї країни, а програма заходу складалась з невідомих творів визначних українських композиторів, що з тих чи інших причин виявилися забутими.

Справа в тому, що в Україні немає платформи, яка давала б можливість цю класику цільово слухати та водночас отримувати докладну і структуровану інформацію на тему. Формат YouTube чи Spotify — трохи не те, отож вирішили створити власне — українське — місце для медитації: Ukrainian Live Classic — дуже сучасне і зручне в користуванні.

Тарас Демко, Директор музичної агенції Collegium Management, співдиректор Львівського органного залу

Програма чітко структуризована, вона дозволяє обирати музику стилями, епохами, композиторами та іншими критеріями. Кожен альбом має свою унікальну обкладинку, яку розробив координатор проєкту Володимир Ольшанський.

Мобільний застосунок підтримує дві мови — українську та англійську. Як зазначив артистичний директор проєкту Ukrainian Live Classic Іван Остапович, до сьогодні не існувало у вільному доступі сервісу, в якому можна знайти українську класичну музику, і це надихнуло авторів проєкту на створення відповідного мобільного застосунку.

Насправді не існувало у вільному доступі єдиного джерела, в якому шанувальники класичної музики могли знайти в якісному записі, з грамотними анотаціями й оцінити тяглість української музики від 17-століття до сучасності. Ми опрацювали багато творів в архівах, назбирали базу записів і створили мобільний додаток, як найбільш масове джерело, яким усі користуються, і де була б представлена українська музика впродовж століть різних стилів, композиторів і жанрів.

Іван Остапович, Артистичний директор проєкту Ukrainian Live Classic

Вже зараз можна завантажити застосунок в App Store чи Google Play та послухати таких відомих українських композиторів, як: Мирослав Скорик, Василь Барвінський, Олег Безбородько, Зенон Дашак, Богдана Фроляк, Микола Колесса, Левко Колодуб, Віктор Косенко та багато інших.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...